Mai mulți medici stomatologi și profesori universitari din Galați, trimiși în judecată de DNA. Sunt acuzați de luare de mită

Mai mulți medici stomatologi și profesori universitari din Galați, trimiși în judecată de DNA. Sunt acuzați de luare de mită

DNA a trimis în judecată mai multe cadre didactice de la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați. Profesorii ar fi cerut mită pentru examenul de rezidențiat.

Mită luată de profesori universitari și stomatologi din Galați. DNA i-a trimis în judecată

DNA Galați i-a trimis în judecată pe doi stomatologi, care profesau și la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați. Aceștia ar fi cerut mită studenților pentru examenul de rezidențiat.

Dorina Cerasella Șincar, conferențiar, și asistentul universitar Gina Păunița Grecu, sunt persoanele care au fost trimise în fața judecătorilor și puse sub control judiciar pe cauțiune fiind acuzate de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență, și luare de mită, respectiv complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Alături de cei doi au fost trimiși Andreea Antoanela Zalimov, pentru cumpărare de influență, și Caius Călin Miuță (în stare de libertate) pentru dare de mită.

„În perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile menționate, ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți.

Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsă în legătură cu cele menționate anterior. În plus, în zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată).”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Citește și:
Etichete: