Trei dintre comandații lui Putin au fost uciși de forțele ucrainene

Trei dintre comandații lui Putin au fost uciși de forțele ucrainene

Trei dintre cei mai importanți lideri de invazie ai președintelui rus Vladimir Putin au fost uciși în Ucraina. Moartea colonelului Serghei Sukharev, care conduce Regimentul 331 de asalt cu parașute de gardă, a fost confirmată de presa rusă. Și ofițerul de informații militare Sergey Vishnyakov, din Brigada 22 Separată a Forțelor Speciale a GRU, se crede că a murit.

Trei dintre comandații lui Putin au fost uciși de forțele ucrainene

Un purtător de cuvânt al Centrului pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din Ucraina a declarat, într-o declarație ușor sarcastică: „Comandantul Regimentului Aeropurtat Kostroma, colonelul Serghei Sukharev s-a pierdut în „exerciții militare”, dar s-a întors acasă pe calea corectă.

„Se știe că regimentul lui Sukharev a luptat împotriva Ucrainei în afara orașului Ilovaisk din Donbas în 2014 și a luat parte, de asemenea, atât la războaiele cecene, cât și la războiul ruso-georgian din 2008”, relatează Daily Star.

El a preluat brigada abia în octombrie 2021, la doar 18 luni după ce predecesorul său Oleg Shmelev a preluat conducerea. Secundul său în comandă, maiorul Serghei Krylov a fost, de asemenea, ucis în „exercițiul militar”. Toate cele trei decese au fost confirmate de organizația ucraineană NEXTA News.

Pierderea a trei jucători majori pentru Putin vine la câteva zile după ce despotul rus a fost furios după ce un alt aliat apropiat s-a întors împotriva lui. Presa ucraineană l-a citat pe Fan Xianrong, ambasadorul Chinei în Ucraina, spunând că China nu va ataca niciodată Ucraina și că țara va oferi „ajutor economic” țării.

Vine la doar 24 de ore după ce Putin a fost, din nou, lăsat umilit după ce primarul orașului ucrainean Melitopol a fost salvat din captivitate peste noapte. Potrivit mai multor instituții de știri din țară, el a spus: „China este o țară prietenoasă pentru poporul ucrainean”.

„În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că China va fi pentru totdeauna o forță bună pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât și politic. Vom respecta întotdeauna starea dumneavoastră, vom dezvolta relații pe bază de egalitate și beneficiu reciproc.

China nu va ataca niciodată Ucraina, noi vom ajuta, în special în direcția economică. Într-un an, țara noastră importă bunuri din întreaga lume în valoare de peste 3 trilioane de dolari (2,28 trilioane de lire sterline)”.

Ministrul de Externe al Ucrainei  a discutat despre noua rundă de sancțiuni împotriva Rusiei

Ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a declarat că a vorbit vineri despre o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei cu principalul diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell.

„Am discutat despre pregătirea celui de-al 5-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei”, a spus Kuleba pe Twitter.

UE a impus o a patra rundă de sancțiuni pe 9 martie, care a implicat vizarea a încă 160 de oligarhi, politicieni ruși și trei bănci din Belarus.

„Presiunea va continua să crească atâta timp cât este nevoie pentru a opri barbaria rusă”, a spus Kuleba. Potrivit postării sale, cei doi oficiali au discutat și despre măsurile de ajutorare a refugiaților ucraineni care fug în UE.

Citește și: