Tranziția către mașini electrice, mai lină decât ne așteptam: ce arată raportul specialiștilor

Tranziția către mașini electrice, mai lină decât ne așteptam: ce arată raportul specialiștilor

Cercetările efectuate de AX au arătat că flotele care trec la vehicule electrice au găsit tranziția mai ușoară decât se anticipase.

Acesta a dezvăluit că managerii de flote ai companiilor care încă nu au început tranziția la vehiculele electrice se așteptau la o întrerupere semnificativă a proceselor de gestionare a incidentelor vehiculelor ca urmare a electrificării. Cu toate acestea, cei care au început deja procesul de adoptare a EV au spus că au experimentat un efect mai mic.

Mai mult, în cadrul raportului Fleet EV Adoption 2022 a fost constatat că peste jumătate (51,9%) dintre managerii de flote non-EV au spus că anticipează o creștere a timpului de oprire a vehiculelor din cauza accidentelor cu introducerea vehiculelor electrice în flota lor. În schimb, doar 24,2% dintre managerii de flote de vehicule electrice au spus că și-au dat seama de această creștere.

Mașinile electrice, o surpriză plăcută

În plus, studiul a mai arătat că 44,2% dintre managerii de flote non-EV se așteptau la o creștere a costului de întreținere. Cu toate acestea, doar 20,2% dintre managerii de flote care au început deja preluarea vehiculelor electrice au declarat că prețul de întreținere a crescut semnificativ.

„Conform sondajului nostru, companiile care încă nu-și electrizează flotele sunt considerabil nervoase cu privire la implementarea schimbărilor. În ciuda ratei accelerate de absorbție a vehiculelor electrice, există încă mituri care se perpetuează și care îi împiedică progresul – așa cum sugerează raportul nostru”, a declarat Scott Hamilton-Cooper, managing director al AX Automotive

„Există în mod clar o discrepanță semnificativă între așteptările și realitatea electrificării. Cu toate acestea, discrepanța pe care am identificat-o în cartea noastră albă sugerează că, dacă companiile sunt pe deplin informate despre modul în care trecerea la electricitate ar putea să le afecteze, atunci călătoria lor de tranziție la EV va fi mai lină decât se anticipase”, a continuat acesta.