Europa, cea mai profitabilă piață: ce se întâmplă cu importurile de mașini electrice

Europa, cea mai profitabilă piață: ce se întâmplă cu importurile de mașini electrice

Exporturile de mașini electrice ale Chinei ar putea înregistra o scădere în zilele următoare, deoarece Tesla a început producția în Germania.

Livrările de mașini electrice ale Chinei către piețele de peste mări au revenit în mai, înregistrând un număr aproape dublu, relatează Bloomberg.

Creșterea exporturilor de mașini electrice din China vine pe măsură ce restricțiile legate de Covid s-au încheiat treptat.

Raportul susține că producătorii de mașini din țară au livrat mașini electrice în valoare de 1,2 miliarde de dolari în mai 2022, în creștere cu 122% față de aceeași perioadă a anului trecut și aproape triplu față de nivelul din aprilie a acestui an. De asemenea, susține că mașinile de pasageri în valoare de 2,8 miliarde de dolari au fost exportate luna trecută, al patrulea cel mai mare total lunar din ultimii ani.

Europa este piața de desfacere

În timp ce exporturile de mașini electrice și vehicule ICE au crescut drastic, vânzările acestor vehicule pe piața internă chineză au scăzut lamentabil în ultimele unsprezece luni. Producătorii de automobile au încercat să-și sporească numărul de exporturi pe fondul scăderii vânzărilor interne. Acest lucru a dus la exporturile în primele cinci luni ale acestui an depășind nivelul întregului 2020.

Raportul susține că Europa a fost cea mai mare piață pentru mașini fabricate în China în mai 2022. Aproape jumătate din transportul total din China a mers în Europa în mai și aproximativ trei sferturi din exporturile de mașini electrice. Majoritatea celorlalte vehicule au mers pe piețe diferite din Asia.

Raportul mai subliniază că actuala capacitate de producție de vehicule electrice în exces și vânzările interne scăzute a Chinei înseamnă că va continua să fie un exportator semnificativ pe termen mediu.

China a reprezentat aproape 60% din exporturile globale de vehicule electrice în 2021, iar tendința continuă în 2022.

Cu toate acestea, cu noua fabrică Tesla din Europa deja operațională, exporturile din China ar putea încetini în lunile următoare.

Citește și:
Etichete: