Trailerul seriei Spotify de la Netflix e aici: când are premiera „The Playlist”

Trailerul seriei Spotify de la Netflix e aici: când are premiera „The Playlist”

Netflix a distribuit trailerul pentru seria sa fictivă Spotify și pare să fie exact ceea ce te-ai aștepta – la bine și la rău.

Clipul de previzualizare îl prezintă pe fondatorul Spotify Daniel Ek (interpretat de Edvin Endre din Vikings) ca pe un revoluționar care nu numai că vrea să creeze o alternativă legală la piraterie, dar speră să remodeleze întreaga industrie muzicală. Deloc surprinzător, serialul îi pune pe Ek și echipajul împotriva unei serii de inamici care includ etichete sceptice și politicieni precauți.

Șeful Spotify, în prim-plan, în noua serie de pe Netflix

Miniseria cu șase episoade are premiera pe 13 octombrie. Veteranul regizor de film Netflix Per-Olav Sørensen a condus proiectul, în timp ce Christian Spurrier (Hunted) a fost scriitor.

Indiferent dacă „The Playlist” este sau nu pe placul tău, există îngrijorări că ar putea prezenta o vedere în mare parte unilaterală a succesului Spotify. Trailerul recunoaște îngrijorările legate de modelul de afaceri pay-per-play al Spotify, dar le caracterizează drept bătăi de cap minore – în această abordare, artiștii sunt pur și simplu recunoscători că concertele lor nu ajung pe The Pirate Bay. Nu se vorbește despre redevențe mici sau neplătite în trailer.

Tonul nu este surprinzător, totuși. În ultimul timp, au existat un șir de filme și emisiuni fictive despre companii de tehnologie, de la drama WeWork de la Apple până la producția Uber de la Showtime. Asta nu include producții anterioare, cum ar fi The Social Network sau Steve Jobs. Deși aceste titluri nu își flatează neapărat subiectele, există o tendință de a prezenta companiile ca fiind schimbătoare de joc ce sunt, în cele din urmă, benefice – seriile nu se confruntă întotdeauna cu probleme serioase, cum ar fi artiștii care se luptă.

Mai mult, dacă până acum, pe Spotify puteai să asculți muzică, însă și o sumedenie de podcasturi despre absolut orice te interesează, compania suedeză mai scoate un as din mânecă și-și lărgește domeniul de activitate, totodată prezentându-ți ție noi orizonturi ale cunoașterii. Dacă nu te tentează neaparat să plătești un abonament pentru a asculta muzică și pentru a te informa din diverse emisiuni disponibile pe platformă, poate vei fi încântat să afli că, în curând, vei putea cumpăra cărți audio de pe Spotify.