Spotify îți lărgește orizonturile cunoașterii: ce vei putea face, cât de curând, pe platformă

Spotify îți lărgește orizonturile cunoașterii: ce vei putea face, cât de curând, pe platformă

Dacă până acum, pe Spotify puteai să asculți muzică, însă și o sumedenie de podcasturi despre absolut orice te interesează, compania suedeză mai scoate un as din mânecă și-și lărgește domeniul de activitate, totodată prezentându-ți ție noi orizonturi ale cunoașterii.

Dacă nu te tentează neaparat să plătești un abonament pentru a asculta muzică și pentru a te informa din diverse emisiuni disponibile pe platformă, poate vei fi încântat să afli că, în curând, vei putea cumpăra cărți audio de pe Spotify.

Spotify s-a gândit la toate

Partea interesantă este că nu îți trebuie neaparat un cont premium pentru a cumpăra cărți audio. Cu toate astea, dacă te deranjează reclamele, cu siguranță vei vrea unul.

Metoda este una destul de simplă. Înainte de a cumpăra cartea audio dorită, ți se pune la dispoziție un mic „trailer” care te va ajuta să decizi dacă acea carte este, sau nu, pentru tine (asta doar dacă vorbim despre una care nu a fost chiar atât de mediatizată).

Conform a ceea ce știm, veniturile obținute din vânzărea cărților vor fi împărțite între autor și Spotify, însă nu este foarte clar care este procentul pentru o entitate sau pentru cealaltă, informația neifiind divulgată.

De asemenea, Spotify încearcă, cu tot dinadinsul, să ocolească eventualele taxe pe care le-ar putea plăti către Google sau Apple și face asta cu ajutorul redirecționării directe către site-ul companiei, la achiziție.

Mai mult, utilizatorii vor avea la dispoziție descărcarea offline, ceea ce te-ar putea ajuta în cazul în care te afli, spre exemplu, într-un loc fără semnal ori chiar în avion, unde ești obligat să-ți ții telefonul pe modul corespunzător.

Nișa cărților audio se află în creștere, în momentul de față, cu toate că nu se poate vorbi, cel puțin în prezent, de vreo creștere fulminantă. Totuși, audiobook-urile reprezintă cea mai ușoară metodă de „a citi” și funcționează perfect pentru toți cei cărora le place să fie multitasking.