16 feb. 2022 | 15:55

Trailerul în timp real pentru Dune: Spice Wars dezvăluie detalii uimitoare despre jocul video

ACTUALITATE
Trailerul în timp real pentru Dune: Spice Wars dezvăluie detalii uimitoare despre jocul video

„Dune: Spice Wars” a fost prezentat publicului larg, pentru prima oară, la Game Awards 2021, iar acum dezvoltatorul Shiro Games le oferă fanilor romanelor clasice ale lui Frank Herbert o privire de ansamblu asupra grandiosului proiect.

Într-un trailer recent al acestui joc, pe care studioul l-a distribuit marți, vedem cum se desfășoară o luptă din „Dune: Spice Wars”. Spre deosebire de majoritatea jocurilor 4X, inclusiv „Civilization VI” sau „Humankind”, „Dune: Spice Wars” este doar parțial un joc de strategie, în timp real. Ceea ce înseamnă, efectiv, că nu vei avea parte de sute de ture în care să decizi ce ai de făcut, pentru a încheia misiunea cu succes. Acest lucru te-ar putea impulsiona să iei decizii aparte, cum ar fi să-ți trimiți trupele la luptă sau să invadezi așezări, ori chiar să recurgi, în anumite cazuri, la diplomație.

Ce putem vedea în noul trailer „Dune: Spice Wars”

Desigur, de fiecare dată când alegi să îți muți trupele sau să începi lupta în deșertul Arrakis, va trebui să ai în vedere că un vierme de nisip poate veni să îți înghită trupele în întregime.

Judecând după trailer, vei avea acces la agenți pe care îi poți trimite unor organizații precum Spacing Guild, CHOAM și chiar Landsraad.

Mai mult, este cunoscut faptul că, atunci când va ajunge pe Steam „Early Access”, la sfârșitul acestui an, „Spice Wars” va prezenta patru nișe care pot fi jucate. Spre exemplu, vei putea face parte din Casa Atredies, sau chiar din înfricoșătoarea Casă Harkonnen, în funcție de preferințele tale.

„Spice Wars” este cel mai recent joc „Dune” care include elemente RTS. În 1992, Westwood Studios a pus o cărămidă la temelia „Dune II: The Building of a Dynasty”. În timp, popularitatea jocurilor RTS a scăzut, cu toate că standardele impuse de „Dune II” rezistă stoic chiar și în zilele noastre.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele