Tragedie în India, în urma unui incendiu violent. Peste 70 de persoane se aflau în clădirea etajată care a luat foc

Tragedie în India, în urma unui incendiu violent. Peste 70 de persoane se aflau în clădirea etajată care a luat foc

Tragedie în capitala Indiei. Un incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din New Delhi s-a soldat cu 27 de morţ și zeci de răniți, au anunţat serviciile de intervenţie indiene. Focul a pornit la primul etaj al unui imobil comercial, apoi s-a extins rapid la celălalte etaje. Bilanțul victimelor ar putea fi mult mai mare, deoarece anumite încăperi nu au fost încă cercetate.

Incendiu de proporții în capitala Indiei. O clădire a luat foc

Peste 70 de persoane se aflau în clădire când incendiul a izbucnit la primul etaj al imobilului de lângă stația de metrou Mundka. Șeful Serviciilor de Pompieri din Delhi (DFS), Atul Garg, a spus că alarma s-a dat în jurul orei 16:40.

„Focul a fost stins. Numărul total al morţilor este de 27. Operaţiunile de căutare sunt în curs”, a spus un pompier. „Peste 25 de persoane sunt rănite, inclusiv cele care au sărit din clădire”, a precizat Sunil Choudhary, şef adjunct al pompierilor din Delhi.

Etajul al treilea al clădirii nu a fost încă cercetat, ar putea fi descoperite alte cadavre, au afirmat autoritățile din New Delhi. Peste 40 de oameni au suferit arsuri şi se află în spital, potrivit presei indiene. Iar între 60 şi 70 de persoane au fost salvate din imobil.

Zeci de pompieri au intervenit la fața locului

Incendiul violent s-a declanşat la primul etaj al unui imobil comercial etajat din vestul capitalei, la sfârşitul după-amiezii. Acolo se aflau birourile unei întreprinderi de fabricare a camerelor de supraveghere şi a routerelor. 30 de mașini de intervenție, precum şi ambulanţe înconjurau clădirea care a luat foc. Pompierii au luptat șapte ore cu flăcările uriașe.

Potrivit Times of India, proprietarul imobilului a fost reţinut. Un purtător de cuvânt al poliției din Delhi a anunțat ulterior arestarea lui Harish Goel și Varun Goel, patronii care manageriau primul etaj.

„Din informații preliminare, clădirea era o proprietate comercială, nu una industrială. Se spune că un scurtcircuit ar fi cauza incendiului. Am inițiat o anchetă și dacă se constată că vreun oficial municipal este în vină, se vor lua măsuri stricte”, au transmis autoritățile.

Din nefericire, incendiile sunt frecvente în India. Cauzele sunt practicile deficitare în sectorul construcţiilor şi nerespectarea regulilor de securitate. New Delhi (20 milioane de locuitori) se confruntă acum cu un val de căldură, cu temperaturi de până la 46 de grade Celsius.

Mesajul transmis de premierul Narendra Modi

Premierul Narendra Modi a prezentat condoleanţe rudelor victimelor: „Sunt extrem de întristat de pierderea de vieţi umane din cauza unui incendiu tragic la New Delhi. Gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate. Doresc o grabnică însănătoşire celor răniţi”.

Citește și: