Un depozit din Oradea a luat foc, sunt degajări masive de fum. Intervin peste 20 de pompieri

Un depozit din Oradea a luat foc, sunt degajări masive de fum. Intervin peste 20 de pompieri

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, 13 mai, la un depozit de pe Calea Borşului din Oradea. La faţa locului sunt mobilizați pompieri din cadrul detaşamentelor de intervenţie 1 şi 2 din oraș. Flăcările se manifestă pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați cu degajări mari de fum.

Incendiu violent în Oradea. Arde un depozit

Peste 20 de pompieri militari intervin pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la un depozit de pe Calea Borşului din Oradea. Sunt mari degajări de fum. Clădirea aparține unei firme producătoare de ţevi. Martorii și autoritățile spun că fumul foarte dens poate fi văzut de la zeci de kilometri depărtare. Jurnaliștii locali anunță că alarma a fost dată prin numărul unic de urgență 112. Flăcările înalte provin de la o firmă de pe Calea Borșului.

„Sunt peste 20 de pompieri militari, cu patru autospeciale de stingere, una de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp cu degajări mari de fum. Pompierii intervin cu 7 autospeciale de stingere, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, pentru Agerpres.

Între timp, incendiul a fost localizat, fiind eliminat pericolul extinderii flăcărilor la proprietățile din jur. Echipajele ISU au primit în ajutor alte trei autospeciale de stingere.

Sunt mari degajări de fum

Incendiu a izbucnit la depozitul unei firme producătoare de ţevi din Oradea. Potrivit reprezentanţilor ISU Bihor, flăcările sunt înalte, iar degajările de fum sunt foarte mari, putând fi observate din mai multe zone ale orașului.

„E o degajare mare de fum pe direcţia nord-vers, pe frontiera cu Ungaria. Important e ca oamenii să nu se apropie de incendiu. Ard diverse colete ale Cargus şi nu se ştie ce conţine. Fumul este periculos şi nici nu ştim ce arde încă. Focul se manifestă violent şi nu ştim ce poate fi în acele colete”, a spus Sever Şerbănescu, şeful Gărzii de Mediu Oradea.

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Câmpulung, Argeș

În această dimineață, s-a produs o explozie urmată de incendiu într-un bloc din municipiul Câmpulung, județul Argeș. Pompierii au intervenit pentru localizarea şi stingerea flăcărilor. Potrivit ISU, deflagraţia a avut loc într-un bloc din cartierul Grui, în balconul unui apartament aflat la etajul al patrulea.

Detaşamentul Câmpulung acționează cu echipaje la fața locului. De asemenea, staționează și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, pentru asistenţa medicală la nevoie. În momentul sosirii salvatorilor, focul se manifesta la nivelul balconului, iar apartamentul era inundat cu fum.

Citește și: