13 mai 2022 | 20:57

Incendiu la un centru de dializă din Craiova. Pacienții au fost evacuați de urgență

ULTIMA ORĂ
Incendiu la un centru de dializă din Craiova. Pacienții au fost evacuați de urgență

A fost alertă la un centru de dializă din Craiova, după ce un incendiu, cu degajări de fum, a izbucnit vineri după-amiază. În urma incidentului, 21 de pacienți au fost evacuați de urgență.

Un centru de dializă din Craiova a izbucnit în flăcări. Autoritățile au intervenit imediat

Pompierii au ajuns imediat la fața locului și intervin cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de transport victime multiple. Incidentul are loc pe strada Gheorghe Chițu, din Craiova.

Anchetatorii au stabilit că la centrul de dializă era o degajare mare de fum și eu evacuat 21 de pacienți. Niciunul nu avea simptome cauzate de fum, dar au fost evacuați preventiv.

Pe de altă parte, s-a stabilit ca zece pacienți să fie transportați la spital pentru monitorizare, cât timp se evacuează fumul din clădire. Motivul incidentului ar fi o pompă de refulare a apei.

Incendiu de proporții la un bloc de locuințe din Cluj. Zeci de persoane au fost evacuate

De altfel, ieri a avut loc un incendiu la un bloc de locuințe de zece etaje, din Cluj. Focul a izbucnit într-o garsonieră, iar peste 50 de persoane au fost evacuate din bloc.

„Intervenţie pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o garsonieră dintr-un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca. Pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un apartament situat la etajul 7 al unui imobil cu zece etaje. Trei autospeciale pentru stins incendii şi o autoscară au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins în totalitate locuinţa de cca 30 mp. Peste 50 de locatari s-au autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie, iar focul a fost stins la scurt timp de către pompieri”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

O persoană în vârstă de aproape 50 de ani a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD, dislocat preventiv la locul incendiului, fără a fi transportată la spital.

Citește și: Moscova a trimis specialişti în domeniul nuclear la centrala de la Zaporojie. Ucraina se plânge de presiuni incredibile: „Vor date confidențiale despre funcţionarea uzinei”