06 apr. 2022 | 11:46

Toți cei care stau la bloc trebuie să știe asta. Cum reduci factura la energie în casă, secretul unui pensionar din Oradea

ACTUALITATE
Toți cei care stau la bloc trebuie să știe asta. Cum reduci factura la energie în casă, secretul unui pensionar din Oradea

În ultimele luni, prețurile pe piețele internaționale de energie au luat avânt. Oamenii au ajuns să achite, în cele din urmă, facturi chiar și de trei ori mai mari decât în urmă cu un an, iar această situație îi determină pe mulți să caute soluții care să reducă semnificativ nivelul de consum.

O astfel de soluție ingenioasă a fost descoperită de un pensionar din Oradea. Datorită inspirației sale, ultima factură la energie care i-a fost emisă costa numai 6 lei, povestește orădeanul.

Care e soluția descoperită de pensionar?

Ei bine, este vorba despre panourile solare. Până aici, nimic spectaculos, nu-i așa? Te gândești că omul locuiește la casă și e normal să-și monteze astfel de echipamente pe acoperiș. Află că stă la bloc și chiar la etajele superioare, mai exact la al patrulea nivel, iar panourile sunt montate pe balcon, în sistemul numit balcon solar.

La viața lui, pensionarul Laci bácsi a fost lăcătuș, iar după anii de muncă primește de la stat o pensie de de puțin peste 2.000 lei, bani din care reușește să se întrețină singur, așa cum și locuiește în apartamentul de pe strada Transilvaniei din Oradea.

Omului i-a venit ideea montării panourilor solare, după o vizită de lucru la București. A început să cumpere, ușor, ușor, iar în final a ajuns să dețină un impresionant balcon solar, care produce energie pentru el și îi oferă independență.

pensionar-oradea-panouri-solare-pe-balcon

„Noțiunile învățate pe când era elev le-a folosit și pentru instalarea panourilor. Pensionarul le-a montat singur, într-un suport metalic anume sudat în balcon, și tot singur le-a conectat între ele”, notează ebihoreanul.ro.

Totuși, pensionarul spune că nu și-a montat panourile de grija costurilor, ci mai degrabă din dorința de a-și asigura electricitate oricând. „Știți, pe vremea comunismului se lua des curentul. Și acum mai sunt defecțiuni. Eu am zis că nu mai vreau, dacă mă uit la televizor, să mă întrerup pentru că s-a luat curentul. Am oricând energie electrică”, explică el, conform sursei citate.