Cum afli ce pensie vei primi: ce valoare va avea și cum se calculează

Cum afli ce pensie vei primi: ce valoare va avea și cum se calculează

Atunci când vine vorba de bătrânețe, foarte mulți dintre noi ne gândim la pensie. În caz că ești una dintre persoanele care este curioasă de răspunsul la această întrebare, află că CNPP a venit cu anunțul potrivit căruia poți afla informații despre cuantumul pensiei.

În cel mai nou anunț al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), se arată faptul că persoanele care sunt interesate despre a afla informații cu privire la modalitatea prin care pot afla cuantumul pensiei dar și modalitatea de calcul, pot face acest lucru chiar din confortul casei, cu ajutorul internetului.

Astfel, cei interesați să obțină un buletin de calcul, dar și documentele care cuprind informațiile ce sunt utilizate la stabilirea drepturilor de pensie, „pot solicita caselor teritoriale de pensii, prin e-mail, transmiterea buletinului de calcul și a anexelor care conțin informațiile cu privire la stabilirea dreptului de pensie”.

Totodată, cei interesați de acest lucru trebuie să știe că „modelul cererii este pus la dispoziția persoanelor interesate de către casele teritoriale de pensii”, după cum se arată în anunțul CNPP, publicând totodată modelul de cerere.

pensie bătrânețe

Modalitatea prin care poți afla ce pensie vei avea la bătrânețe

Așadar, odată depusă cererea prin intermediul email-ului, persoanele interesate pot obține mai multe informații, precum:

  • buletinul de calcul privind acordarea pensiei;
  • date cu privire la activitatea în muncă;
  • punctaje lunare;
  • punctaje anuale;
  • salariile medii pe baza cărora s-a calculat punctajul pensiei.

De asemenea, începând cu data de 11 martie, înainte cu câteva zile de a fi instituită la nivelul României starea de urgență, Casa Națională de Pensii Publice a suspendat activitatea cu publicul atât în cadrul sediului său central, dar și în cazul sediilor teritoriale, din motive de siguranță medicală cu scopul combaterii răspândirii coronavirusului. În consecință, multe operații, ca în cazul mai multor instituții naționale, au fost efectuate în mediul virtual.