Top Gun 2, încă un record: Star Wars și Marvel, retrogradate

Top Gun 2, încă un record: Star Wars și Marvel, retrogradate

Top Gun: Maverick bate oficial toate noile recorduri, aruncând Star Wars și Marvel mult mai jos în clasament, spre marea dezamăgire a fanilor celor două, menționate anterior.

Mai exact, Top Gun 2 a câștigat nici mai mult, nici mai puțin de 44 de milioane de dolari în al patrulea weekend de la marea lansare.

Top Gun: Maverick, lider absolut al acestei veri, dar și în general

Top Gun 2 a marcat cel mai recent record de box office și a luptat cu Lightyear, cât și cu Jurassic World Dominion, acesta din urmă deținând primul loc în ciuda faptului că se afla în al doilea weekend.

Pe de altă parte, spin-off-ul Toy Story a fost proiectat să încaseze între 70-85 de milioane de dolari în weekendul său de lansare, deși a reușit numai 51 de milioane de dolari, fiind considerat o dezamăgire, în comparație cu lansările anterioare ale francizei Toy Story și ale Pixar, în general.

Chiar înainte de a elimina Star Wars și Marvel din cursă, în cel de-al patrulea său weekend, Top Gun: Maverick a stabilit o altă serie de recorduri de box office, inclusiv devenind filmul cu cel mai grandios weekend de deschidere, învingând Pirates of the Caribbean: At World’s End și bifând, astfel, filmul care i-a adus lui Tom Cruise cei mai mulți bani din istoria carierei sale.

Trebuie menționat că Top Gun: Maverick continuă să fie un succes major în cinematografe, fiind, de asemenea, și unul dintre filmele preferate de critici.

Concluzia este că, indiferent de ce s-ar fi putut crede la început, succesul Maverick părea garantat încă de dinainte ca filmul să se lanseze oficial în cinematografe. Motivele sunt evidente: dacă în cazul anumitor spectatori intervine factorul nostalgie, în mod evident pentru alții a contat faptul că această peliculă este realizată oarecum „oldschool”, în sensul că există multe scene cât se poate de reale, ajutate îndeaproape de cascadoriile executate chiar de Tom Cruise.

Citește și: