01 sept. 2022 | 07:35

Top 10 filme finalizate, dar care nu au fost lansate niciodată: care sunt adevăratele motive ale depozitării lor pe un raft prăfuit

ACTUALITATE
Top 10 filme finalizate, dar care nu au fost lansate niciodată: care sunt adevăratele motive ale depozitării lor pe un raft prăfuit

Aceste filme au fost filmate, editate și sunt gata de lansare, dar dintr-un motiv sau altul, adună praf pe un raft.

Multe filme nu trec niciodată de fazele de pre-producție. Fie că este vorba de eșecul de a asigura finanțare sau de întârzieri misterioase, unele filme sunt doar destinate să rămână departe de ochii publicului. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea din cauza bugetului mic, dar, din când în când, chiar și o producție bună cu un buget mare și o distribuție incredibilă nu este niciodată lansată.

Aceasta este adesea o dezamăgire pentru că, în ciuda faptului că filmul a fost complet terminat, fanii aproape sigur nu vor avea niciodată șansa să-l vadă.

Don’s Plum

Înainte ca Leonardo DiCaprio să câștige primul său Oscar legendar, el a făcut parte dintr-un grup de frați de la Hollywood supranumit „Pussy Posse” de un articol infam din New York Magazine. Grupul, care includea și alte vedete masculine tinere precum Tobey Maguire și Kevin Connelly, și-a dezvoltat o reputație de afemeiați, bătăuși și, în general, pur și simplu, niște “băieți răi”.

În timp ce aceste trăsături sunt uitate în mare măsură, un film independent alb-negru numit Don’s Plum a documentat unele dintre caracteristicile neplăcute ale grupului. Filmul în sine este o aventură în mare parte improvizată, una care îi prezintă pe Dicaprio și grupul într-o lumină foarte negativă. Cu reputația lor în joc, DiCaprio și Maguire au adunat avocați puternici și au intentat un proces care a împiedicat, în cele din urmă, lansarea filmului în Statele Unite și Canada. DiCaprio și Maguire susțin că au acceptat să facă parte din film ca o favoare pentru un prieten, dar, când au văzut cum a fost montat filmul, au susținut că au fost păcăliți.

The Day the Clown Cried

Ca o legendă urbană în industria filmului, The Day the Clown Cried este un film din 1972, cu Jerry Lewis în rolul unui clovn într-un lagăr de internare german din cel de-al Doilea Război Mondial. Jerry Lewis, care era cunoscut pentru comedie, a fost reticent să preia rolul clovnului, dar a acceptat să joace și să regizeze filmul. A simțit că va face ceva util expunând ororile Holocaustului.

Filmul a avut probleme de finanțare încă de la început, Lewis punând bani pentru o mare parte a filmului din propriul buzunar. Problemele care ar fi împiedicat, în cele din urmă, filmul să fie lansat vreodată au apărut atunci când scriitoarea filmului, Joan O’Brien, nu a fost de acord cu modificările pe care Lewis le-a făcut scenariului, în principal decizia sa de a-l face pe clovn mai simpatic, mai degrabă decât laș și egoist, cum a fost portretizat de ea.

Black Water Transit

În timp ce Tony Kaye a regizat Black Water Transit, comportamentul său volatil nu este motivul pentru care spectatorii de cinema nu au auzit niciodată de el. O adaptare a romanului cu același nume de Carsten Stroud, Black Water Transit spune povestea unui director de transport maritim care este prins într-o investigație federală centrată pe un traficant ilegal de arme de foc, în urma uraganului Katrina. Având o distribuție care i-a inclus pe Laurence Fishburne și Karl Urban, filmul a fost descris ca un thriller Die Hard.

Black Water Transit ar fi fost proiectat la Festivalul de Film de la Cannes din 2009. Din păcate, un flux aparent fără sfârșit de litigii l-a ținut la distanță pe acesta de marele ecran. Având în vedere că procesele sunt aruncate în stânga și în dreapta, este puțin probabil ca publicul să vadă o parte din acest film în curând.

Hippie Hippie Shake

Bazat pe memoriile editorului australian Richard Neville, Hippie Hippie Shake este o dramă de epocă ce se concentrează pe contracultura anilor 1960. Cillian Murphy joacă rolul lui Neville, iar Sienna Miller o interpretează pe iubita lui Louise Ferrier, care este judecată pentru că a publicat un număr „obscen” al revistei lor, Oz.

În timp ce proiecțiile au strâns în mare parte recenzii pozitive, filmul rămâne nelansat după aproape un deceniu. Motivul exact pentru care filmul a fost abandonat este dezbătut. Unele îngrijorări au fost exprimate de unii dintre oamenii din viața reală care sunt înfățișați în film.

Dark Blood

De la George Sluizer, celebrul regizor The Vanishing, Dark Blood este povestea unui tânăr cunoscut doar sub numele de “băiatul care crede că sfârșitul lumii este aproape”. Băiatul trăiește într-un exil autoimpus în deșert, după ce soția sa moare din cauza otrăvirii cu radiații, din cauza testării armelor nucleare din apropiere.

Din păcate, River Phoenix, care îl interpretează pe personajul principal, a murit brusc în timpul filmărilor, lăsând în aer soarta filmului. Sluizer a estimat că aproximativ 80% din film fusese finalizat înainte de moartea lui Phoenix și era disperat să îl finalizeze. El l-a abordat chiar și pe fratele mai mic al lui River, Joaquin, pentru a o completa pelicula, cerere pe care familia Phoenix a respins-o.

Empires of the Deep

În urma succesului masiv al Avatar, al lui James Cameron, China a încercat să profite de umanoizii SF care se luptă între ei și s-a născut Empires of the Deep. Este o epopee fantastică care, judecând după trailer, se învârte în jurul sirenelor care se luptă cu crocodili giganți și totul se termină într-o dragoste între specii cu războinici spartani.

Având-o în rol principal fosta Bond girl Olga Kurylenko, Empires of the Deep a avut un buget de 130 de milioane de dolari și a trecut prin aproximativ 40 de proiecte pe o perioadă de cinci ani, cu opt scenariști diferiți. Bugetul a fost cel mai mare din istoria filmului chinez, dar producția a fost tulburată de la început. Diferiți regizori păreau să înceapă să lucreze la film pentru a fi înlocuiți la scurt timp după aceea, distribuția era formată din actori în mare parte necunoscuți, iar filmul cu efecte a fost afectat de întârzieri de redare.

În cele din urmă, un trailer a fost dezvăluit criticilor din industrie și a fost întâmpinat cu critici dure. Filmul, care a fost prezentat ca un rival al lansărilor de la Hollywood, arăta rău. În niciun caz o epopee de 130 de milioane de dolari.

The Brave

The Brave a fost primul și singurul film regizat de Johnny Depp. A fost o adaptare a unui roman cu același nume de Gregory MacDonald, care se învârte în jurul unui om nativ american pe nume Raphael și a familiei sale, care trăiesc într-o sărăcie extremă. Raphael este lăsat devastat de incapacitatea sa de a-și întreține familia. Deprimat și nevăzând alte opțiuni, acceptă să joace într-un film în schimbul unei sume mari de bani. Filmul sumbru explorează relațiile lui Raphael în ultima săptămână a vieții sale.

Cu o performanță cu adevărat inspirată a legendei ecranului Marlon Brando și unele subiecte cu adevărat grele, The Brave a primit recenzii mixte la Festivalul de Film de la Cannes din 1997. Criticii americani au criticat în special filmul și l-au atacat pe Depp, deoarece numele lui a fost peste tot, ca vedetă, scriitor și regizor. Dezgustat de ostilitatea presei americane, Depp a interzis lansarea acestuia în Statele Unite, insinuând că presa americană îl pune la zid pur și simplu din cauza ascensiunii sale.

My Best Friend’s Birthday

Astăzi, Quentin Tarantino este un nume cunoscut pentru filmele sale ultraviolente de comedie neagră. Dar, înainte ca Tarantino să câștige premii și laude pe tot globul, lucra la un mic magazin de închirieri video din California și urma cursuri de actorie, în speranța că va deveni într-o zi actor.

Prietenul și colegul lui Tarantino scrisese un scurt scenariu despre un bărbat care încerca să facă ceva drăguț de ziua prietenului său, doar pentru ca eforturile lui să se întoarcă înapoi în moduri comice. Tarantino a ajutat să concretizeze scenariul într-un lungmetraj și, cu 5000 de dolari, cei doi și-au propus să producă filmul. Cerând ajutorul prietenilor din clasa sa de actorie și al altor colegi de la magazinul video, Tarantino a co-scris, co-regizat și a jucat în My Best Friend’s Birthday.

Montarea originală a filmului a durat aproximativ 70 de minute. Cu toate acestea, din cauza unui incendiu în laboratorul de procesare, aproximativ jumătate din filmare a fost distrusă. Filmul care a supraviețuit a fost redat într-un scurtmetraj de 36 de minute, care a fost proiectat la festivaluri de film, dar nu a fost niciodată disponibil comercial. Deși este mai mult o curiozitate decât orice, vestea bună este că nu este atât de greu de găsit pe web.

All American Massacre

The Texas Chainsaw Massacre este un film de groază foarte apreciat. Din păcate, fiecare film ulterior din serie a servit doar la înstrăinarea fanilor originalului. Cu sequel-uri, remake-uri, prequel-uri și reimaginări diferite din punctul de vedere al tonurilor, filmele Texas Chainsaw Massacre au una dintre cele mai confuze cronologii din istoria filmelor horror.

În 1998, fiul creatorului francizei Tobe Hooper, William Hooper, și-a propus să realizeze un scurtmetraj care a explorat trecutul familiei preferate de canibali a tuturor. Scurtmetrajul s-a transformat într-un lungmetraj de 60 de minute care l-a prezentat pe Bill Moseley reluând rolul lui Chop Top din Texas Chainsaw Massacre 2. Povestea a fost un prequel/o continuare care l-a prezentat pe Chop Top rememorând înclinația familiei sale pentru sânge, în timp ce orchestrează un ultim masacru. Se presupune că întregul film a fost filmat și un trailer a ajuns chiar și pe internet acum aproximativ 15 ani. De atunci, au existat puține știri despre proiect. O campanie Kickstarter a fost lansată cu câțiva ani în urmă pentru a obține finanțare pentru post-producție, dar nu și-a îndeplinit scopul. Judecând după calitatea trailerului, poate că este un lucru bun că acest film rămâne îngropat.

Cocksucker Blues

Un film documentar care a relatat turneul american al Rolling Stones din 1972, în sprijinul albumului lor Exile on Main Street, Cocksucker Blues nu a fost niciodată lansat – și aproape sigur nu va fi niciodată. Turneul a fost foarte așteptat, deoarece a fost prima dată când cei de la Stones au vizitat Statele Unite, de la concertul gratuit de la Altamont din 1969, în care un fan a fost înjunghiat și bătut până la moarte de Hells Angels.

Documentarul a fost filmat în mod observațional. Numeroase camere erau disponibile în culise pentru ca oricine să le ridice și să înceapă filmarea. Acest lucru a permis camerelor să surprindă petreceri în culise, consumul de droguri și alte exemple de desfrânare. De teamă că filmul le va păta reputația, cei de la Rolling Stones au adus filmul în judecată, deoarece nu au vrut să fie lansat public.