Top 10 cele mai bune filme de acțiune pe care le poți vedea pe HBO Max, în 2022

Top 10 cele mai bune filme de acțiune pe care le poți vedea pe HBO Max, în 2022

În cazul în care te gândeai să revezi anumite filme cult, din categoria celor de acțiune, ori chiar să le vezi pentru prima oară, în caz că le-ai ratat la vremea lor, te vei bucura să afli că HBO Max deține o colecție impresionantă în acest sens.

Așadar, ne-am gândit să-ți facem un top 10 al filmelor de acțiune la care te poți uita, dacă ai deja un cont pe HBO Max sau dacă intenționezi să îți achiziționezi unul. Firește, lista este mult mai lungă de-atât, însă este suficient să selectezi categoria dorită pe platforma de streaming menționată anterior și vei vedea, astfel, întreaga colecție, care nu este deloc una subțire.

Cele mai bune filme de acțiune pe care le poți vedea pe HBO Max anul acesta

În mod evident, filmele apar și dispar de pe streaming, iar asta este o situație care se aplică în cazul tuturor giganților care furnizează astfel de servicii. Așadar, poate că n-ar fi rău să te uiți la aceste filme înainte ca HBO Max să decidă să le scoată. Pentru că da, totul este posibil.

Wonder Woman

Dacă ai răbdare să scotocești cu atenție, vei observa că HBO Max este plin de filme cu supereroi DC (mulțumită companiei mamă Warner Media), iar Wonder Woman pare a fi cel mai bun dintre ele, fiindcă realizează o introducere fantastică a personajului interpretat de Gal Gadot. Plasat în timpul Primului Război Mondial, Wonder Woman îți prezintă acțiune cât să îți satisfacă pofta, inclusiv o secvență spectaculoasă a personajului principal care traversează zona „no man land”, adică purgatoriul dintre cele două tabere.

The Wolverine

Hugh Jackman interpretează rolul super-eroului Marvel Wolverine și o face excelent, acțiunea integrându-se la perfecție cu filmele precedente X-Men. Wolverine se bazează, de asemenea, pe una dintre cele mai faimoase povești din benzile desenate omonime, trimițând mutantul în Japonia pentru a se confrunta cu figuri din trecutul său.

Regizorul James Mangold combină acțiunea super-eroului cu o călătorie emoționantă și destul de profundă a personajului principal. Wolverine se luptă cu răufăcătorii, dar se confruntă și cu demonii săi interiori, iar ambele elemente sunt convingătoare, aici intervenind măiestria lui Jackman.

Terminator 2: Judgement Day

The Terminator a fost, fără dar și poate, un film bun, însă Terminator 2: Judgment Day a lui James Cameron este unul dintre cele mai bune filme din nișă, din toate timpurile. Prin intermediul continuării menționate anterior, se îmbogățește și, totodată, extinde lumea din filmul original, aducându-l înapoi pe Arnold Schwarzenegger în rolul cyborg-ului ucigaș din viitor.

The Matrix

Soții Wachowski au revoluționat industria cinematografică în 1999, când au introdus în cultura pop The Matrix, film care a fost urmat câteva sequel-uri oarecum mediocre, dar și de o mulțime de alte producții care au încercat să imite ideea.

O poveste științifico-fantastică confunzantă despre un tip aparent obișnuit (personaj interpretat de Keanu Reeves) care descoperă că întreaga sa existență este o minciună.

Este, de asemenea, un film de acțiune interactiv, care nu îți dă timp să te plictisești. Mai mult, chiar dacă acum poate să nu mai pară cine-știe-ce, la vremea lui, The Matrix se remarca prin tehnologia uluitoare folosită.

Și pentru că tot am vorbit despre asta, poate cea mai dezamăgitoare continuare a The Matrix este cea mai recentă, din decembrie 2021.

Mad Max: Fury Road

Continuarea mult așteptată a trilogiei originale Mad Max, Mad Max: Fury Road rezumă lumea post-apocaliptică la elemente dintre cele mai pure, funcționându-se, în esență, ca o lungă secvență în care unii aleargă după alții, din diverse motive. Okay, acțiunea este mult mai complexă de atât, însă nu am rezistat tentației de a glumi.

Tom Hardy joacă rolul personajului sumbru și taciturn, înlocuindu-l pe Mel Gibson, iar Charlize Theron în rolul luptătoarei Furiosa.

The Lord of the Rings: The Two Towers

Întreaga trilogie a lui Peter Jackson, Stăpânul Inelelor, bazată pe romanele fantastice clasice ale lui J.R.R. Tolkien, este absolut genială, dar cel mai plin de acțiune este al doilea film, The Two Towers. Personajele principale sunt împărțite în diferite grupuri, în timp ce își continuă căutarea pentru a distruge inelul și a-l învinge pe Lord Sauron.

Godzilla

Filmele cu monștri din MonsterVerse-ul Warner Bros. au avut parte de un istoric cumva mixt. Se poate spune că restartul s-a întâmplat odată cu Godzilla, din 2014. A doua încercare a șopârlei uriașe de a se înscrie cu brio într-o franciză americană de succes a funcționat mult mai bine decât prima oară, se pare.

Regizorul Gareth Edwards asezonează filmul cu un sentiment de grandoare, ceea ce dă bine, având în vedere genul și contextul. Personajele umane (interpretate de actori precum Bryan Cranston și Elizabeth Olsen) sunt suficient de interesante pentru a menține intriga, iar Godzilla chiar reușește să bage spaima în spectatori.

First Blood

Înainte de a lua calea desenelor animate, în diverse sequel-uri, veteranul din Vietnam intepretat de unicul Sylvester Stallone, John Rambo, se prezenta sub forma unui om traumatizat și extrem de neînțeles.

În First Blood, Rambo se duce într-un orășel din Washington sperând să-și revadă un vechi prieten, dar dă ne necazuri neprevăzute.

Firește, sunt puține filme care pot rivaliza cu seria Rambo, atunci când vorbim despre pumni împrăștiați în dreapta și-n stânga.

Charlie’s Angels

Adaptat după serialul de televiziune din anii 1970, Charlie’s Angels a reușit, la vremea lui, să atragă suficientă atenție. Drew Barrymore, Cameron Diaz și Lucy Liu interpretează rolurile principale, fiind detectivi privați angajați de misteriosul Charlie, care le trimite într-o aventură absurdă, plină de culoare, dar și de acțiune.

Se poate spune că acest film este, într-o oarecare măsură, și comedie. Așadar, indiferent dacă preferi acțiunea sau hohotele de râs, există șanse ca acest film să-ți ofere ceea ce vrei.

The Bourne Identity

Regizorul Doug Liman și actorul Matt Damon au reușit să pună bazele unei francize profitabile cu numele de The Bourne Identity, fără îndoială. Aceasta este bazată pe romanele lui Robert Ludlum, însă nu totalmente, existând și elemente distincte.

Damon joacă rolul lui Jason Bourne, un agent secret care încearcă să-și regăsească identitatea după ce a fost împușcat și lăsat să moară. Pe măsură ce își recuperează amintirile, Bourne este urmărit de agenția guvernamentală secretă pentru care lucra înainte.

Prin natura sa actoricească, Matt Damon reușește oarecum să umanizeze filmul și să dea un suflu nou spionajului, în timp ce Liman pune în scenă secvențe de acțiune palpitante care au influențat o întreagă generație de filme de acțiune ulterioare.