Netflix versus Disney+, HBO Max și Prime Video în România: cine face legea la streaming

Netflix versus Disney+, HBO Max și Prime Video în România: cine face legea la streaming

În ultimii ani, chiar am avut de unde alege, din ce în ce mai multe servicii de streaming apărând pe piață. Printre cele mai importante notăm: Netflix, Amazon Prime, HBO Max și Disney+, însă lista este mult lungă de atât, evident.

Netflix este, așa cum știi deja, cel mai vechi serviciu de streaming din lume, însă și primul care a pătruns pe piața de la noi din țară. Acesta este, în mod sigur, unul dintre motivele pentru care gigantul încă face legea în România. Obișnuința, însă și anumite producții care au atras atenția, dintr-un punct de vedere sau din altul, ajută Netflix să rămână pe poziție fruntașă, în ciuda competitorilor săi recenți, însă și a problemelor pe care le-a avut, în ultima perioadă, la nivel de companie.

Ce preferă, totuși, românii: Netflix, lider absolut

Conform JustWatch – The Streaming Guide, românii continuă să prefere Netflix, așa cum menționam anterior, de altfel, în ultimele luni bifând (cu anumite fluctuații oarecum minore) procentul de 40%, ceea ce nu este deloc rău pentru o companie ce a întâmpinat atâtea dificultăți, în ultimul an.

Surprinzător, însă pe locul al doilea, în preferințele locuitorilor țării noastre, se află Prime Video care se învârte între 20 și 30 la sută – la fel, cu fluctuații oarecum minore între luni.

Locul al treilea este ocupat de un alt veteran, HBO Max, care a reușit să sară firav de 10%, în luna aprilie, după un salt consistent. În momentul de față, se află în scădere.

Cel mai nou intrat în top este recentul serviciu lansat în România, Disney+. În ciuda faptului că românii au început să aibă acces la filmele și serialele Disney abia în iunie 2022, streamerului îi merge destul de bine, clasându-se pe locul al patrulea, cu o creștere bruscă de până la 10%, în luna lansării sale.

De altfel, este important de știut că acest top a fost realizat în intervalul ianuarie-iunie, astfel că datele de față pun într-o lumină excelentă Disney+, în mod exclusiv.

comparatie-netflix-disney-hbo-max-prime-video