Top 10 cele mai frumoase destinații din lume: unde să mergi în vacanță

Top 10 cele mai frumoase destinații din lume: unde să mergi în vacanță

Sunt multe locuri pe pământ sau chiar în spațiu unde ai vrea să ajungi. Iată un top cu cele mai frumoase destinații din lume, conform revistei Time.

Al doilea oraș ca mărime din Franța, Marsilia devine rapid una dintre principalele destinații culturale din sudul Europei, odată cu deschiderea în iunie a Cosquer Méditerranée. Atracția găzduiește o replică la scară largă a faimoasei Grotte Cosquer, o peșteră din Parcul Național Calanques al orașului, pe care oamenii preistorici au gravat-o cu lucrări de artă înainte de a fi scufundată sub apă.

A doua cea mai populată metropolă din Grecia, Salonic a atras multă vreme gurmanzi, așa că nu a fost surprinzător faptul că a devenit recent primul oraș grecesc care a fost adăugat în rețeaua UNESCO Creative Cities of Gastronomy.

Cel mai magic oraș al Turciei, Istanbul, se confruntă cu o renaștere proprie. Galataport, rezultatul unei dezvoltări portuare de 1,7 miliarde de dolari în cartierul istoric Karakoy din Istanbul, găzduiește primul terminal subteran de croazieră din lume, unde serviciile de pasageri sunt ascunse sub o promenadă de pe malul apei, cu magazine și restaurante.

Turismul și sustenabilitatea au avut un istoric o relație dificilă. Groenlanda caută să schimbe asta cu o nouă atracție care se concentrează pe acest echilibru delicat, explorând impactul schimbărilor climatice. Centrul Ilulissat Icefjord a fost deschis anul trecut și are vedere la o zonă sălbatică îndepărtată, protejată de UNESCO, pe coasta de vest uimitoare a Groenlandei, lângă Golful Disko, situat la 255 de mile nord de Cercul Arctic.

Cele mai frumoase destinații

Anul acesta este cea de-a 60-a aniversare a independenței Jamaicăi față de Regatul Unit, iar țara marchează ocazia cu un an de evenimente culturale, subliniind istoria, mâncarea, muzica și comunitatea sa.

După aproape 700 de zile de lockdown din cauza pandemiei, orașul-port australian Fremantle este plin de evenimente. Centrul orașului reimaginat, Walyalup Koort, face parte dintr-un proiect de reînnoire de 270 de milioane USD – cel mai mare de acest gen din istoria zonei.

Capitala Ontario, Toronto este un oraș multidimensional, cu gândire de viitor și divers, care se confruntă cu o creștere economică, datorită unei game de noi deschideri de hoteluri, inclusiv W Toronto. Toronto este un oraș care cere să fie descoperit și apreciat.

Descris drept cel mai prietenos oraș african, capitala ruandeze Kigali se îndreaptă către un viitor verde, în special pentru comerțul său turistic în creștere.

Caproape 200 de mile de coastă curată mărginită de pădurile de smarald din Sierra Madre și Oceanul Pacific, Riviera Nayarit oferă cea mai nealterată frumusețe tropicală a coastei.

Portland continuă să-și extindă angajamentul față de planeta Pământ, cu o nouă infrastructură pentru bicicliști. Podul pentru biciclete și pietoni Earl Blumenauer se va deschide pe 31 iulie și va conecta cartierele Central Eastside și Lloyd.