Locurile cele mai periculoase să călătorești: lista țărilor pe care România nu se află

Locurile cele mai periculoase să călătorești: lista țărilor pe care România nu se află

Centers for Disease Control and Prevention a alcătuit o listă cu destinațiile din Europa și nu numai cu cel mai mare risc de a lua Covid. Iată lista țărilor periculoase.

Țările acestea au un risc „foarte ridicat”, în timp ce o nouă creștere a Covid-19 continuă să cuprindă o mare parte din Europa.

Cele patru destinații mutate la Nivelul 4, cea mai mare categorie de risc, sunt: Republica Cehă, insula Guernsey, Ungaria și Islanda.

Destinațiile care se încadrează în categoria CDC „Covid-19 Very High” Nivelul 4 au avut peste 500 de cazuri la 100.000 de rezidenți în ultimele 28 de zile.

Oamenii ar trebui să evite să călătorească în locații desemnate cu o notificare de „Nivel 4”, recomandă CDC. Oricine trebuie să călătorească ar trebui să fie vaccinat complet mai întâi, recomandă agenția.

Listă țărilor unde te poți îmbolnăvi de Covid, pe grade de gravitate

Anterior, toate cele patru destinații au fost incluse în categoria de Nivel 3 de risc „Covid-19 High”. Trecând la Nivelul 4, ele se alătură celorlalte destinații din Europa și din alte părți. Ele sunt: Belgia, Olanda, Singapore, Turcia, Insulele Virgine Americane, conform CNN.

În total, peste 70 de destinații sunt în prezent la Nivelul 4. Regatul Unit și Insulele Virgine Britanice au fost situate la Nivelul 4 din 19 iulie.

Categoria de Nivel 3 care se aplică destinațiilor, care au avut între 100 și 500 de cazuri la 100.000 de rezidenți în ultimele 28 de zile, a avut trei actualizări în această săptămână: Bahamas, Bolivia și Papua Noua Guinee.

Mișcarea a fost, de fapt, o veste bună pentru Bahamas, o destinație dependentă de turism și Papua Noua Guinee – ambele se aflau la nivelul 4. Pentru Bolivia, cunoscută pentru peisajele sale minunate, mișcarea semnalează o creștere a cazurilor – era listată anterior la Nivelul 2.

În cele din urmă, în categoria destinațiilor „Nivel 1: Covid-19 scăzut”, cu mai puțin de 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori care au fost înregistrate în ultimele 28 de zile, se află următoarele destinații. Șase destinații s-au mutat la nivelul 1 pe 15 noiembrie: Gambia, India, Japonia, Liberia, Mozambic, Pakistan.

Trecerea Indiei la Nivelul 1 este remarcabilă, deoarece a fost într-o criză îngrozitoare de Covid-19 în primăvara trecută.

În sfârșit, există destinații pentru care CDC are un risc „necunoscut” din cauza lipsei de informații. Din 15 noiembrie, lista include Madagascar, Cambodgia, Nicaragua și Macao.

Citește și: