20 mai 2022 | 16:19

Localitatea din România care arată ca în Elveția. Străinii se îngrămădesc să o viziteze, iar tu sigur nu ai auzit de ea

ACTUALITATE
Localitatea din România care arată ca în Elveția. Străinii se îngrămădesc să o viziteze, iar tu sigur nu ai auzit de ea

După o pandemie care părea interminabilă, românii iau cu asalt anumite locuri din țară, dar și de peste hotare. Află însă că poți vizita localitatea din România care te face să te simți ca în Elveția.

În timp ce unii aleg destinații de vacanță exotice, alte persoane aleg să rămână pe plaiuri românești, bucurându-se de frumusețile pe care natura țării le oferă. Cei care sunt dornici de a vizita un loc aparte, pot vizita această localitate despre care probabil că nu au auzit, însă cu siguranță se vor simți ca fiind în Elveția.

Cu atât mai mult, mulți străini știu de ea și o iau cu asalt de ceva vreme. România nu duce deloc lipsă de locuri impresionante, construcții ale căror ahitecturi ascund povești și legende, dar și locuri care îți readuc calmul și relaxarea în viața ta.

localitatea românia elveția

Aceasta localitate reprezinta un loc aparte in Romania

Dacă ești și tu în căutarea unui astfel de loc, află că satul Rimetea din Alba, undeva la 281 de km de Timișoara și 406 km distanță de București este locul care imită foarte bine o zonă din Elveția. Natura se îmbină armonios cu poalele Munților Trăscău.

localitatea românia elveția

Casele sunt vopsite in alb si verde asa cum erau odinioara

Localitatea din România care te transpune în Elveția

Peisajul pe care îl oferă acest loc este unul aparte, mai ales că fiind la poalele munților, te poți bucura și de aerul curat făcându-te să îți dorești să rămâi acolo multă vreme. În afara naturii care mai că te acaparează, peisajul de poveste nu ar fi complet fără casele tradiționale care sunt vopsite în alb și verde, așa cum erau odinioară.

Odată ajuns acolo, nu ar trebui să îți faci probleme cu privire la ce vei mânca pentru că preparatele de acolo îți vor încânta papilele gustative: gustări tradiționale făcute ca la mama acasă. Acest sat despre care foarte puțini știu, a reușit să fie singurul din țară care a reușit să ia premiul Europa Nostra al Comisiei Europee pentru conservarea patrimoniului cultural.

localitatea românia elveția

Satul a primit un premiu din partea Comisiei Europene

Acesta reprezintă încă un motiv pentru care să vizitezi satul. În afară de satul Rimetea, mai poți vizita și alte câteva obiective turistice din zonă. Tot ceea ce trebuie să mai faci este să pui pin-ul pe hartă și să pleci către minunatul loc, simțindu-te ca în Elveția, doar că la noi în țară.