01 iun. 2022 | 16:55

Top 10 aeroporturi de coșmar: cum se raportează Henri Coandă la acest clasament

ACTUALITATE
Top 10 aeroporturi de coșmar: cum se raportează Henri Coandă la acest clasament

Dacă obișnuiești să călătorești mult și un sfert din viață ți-o petreci în aeroporturi, probabil că deja știi care sunt acele „gări” aviatice pe care trebuie să le eviți, dacă ai cum.

Însă dacă nu ești chiar atât de umblat, însă vrei să afli ce aeroporturi ar trebui să scoți din calcul în următoarele tale curse externe, iată un top 10 al celor mai urâte și neprimitoare din întreaga lume.

Ce-i drept, acest top nu te va ajuta prea mult, de vreme ce cursele ieftine nu ocolesc astfel de aeroporturi, însă îți va da câteva indicii în legătură cu ele – măcar așa nu vei fi luat prin surprindere dacă ajungi acolo.

Aeroporturi de coșmar – top 10

În primul rând, trebuie menționat că principalul criteriu de departajare a fost timpul de așteptare în diverse puncte ale acestor aeroporturi, dar și curățenia.

Pe locul 10 se află Gatwich din Londra, cu 6,62 dintr-un maxim de 10, cei mai mulți acuzând că aeroportul este unul zgomotos și cu o infrastructură proastă.

Locul 9 este ocupat de Billy Bishop din Toronto, cu o notă de 6,5, motivele fiind similare.

Turiștii se declară destul de nemulțumiți (locul 8, nota 6,46) și de Porto din Portugalia, majoritatea spunând că restaurantele de aici servesc mâncare proastă, iar cozile sunt lungi și lente.

Francezii intră și ei în top cu Orly (locul 7, nota 6,37), unul dintre pasageri acuzând chiar că ar fi pierdut un zbor din pricina lentorii angajaților.

Machester este, la rândul lui, un aeroport displacut de cei care l-au vizitat, obținând un scor de 6,26, pe un loc 6. Motivele, exact ca în cazul Orly: cozile și timpii de așteptare.

Neașteptat, Malta nu lipsește din top, bifând locul 5 și încasând o notă generală de 6,05, din pricina lipsei de punctualitate.

Deloc surprinzător, aeroportul Henri Coandă se pare că intră în topul rușinii, direct pe locul 4 (cu o notă de 6,03). Se pare că lucrătorii de la Otopeni nu sunt tocmai cei mai amabili angajați din Univers. În plus, aspectul îmbătrânit al clădirii îi face pe mulți turiști să zic „pass”.

Einhoven (Olanda) pare chiar și mai neospitalier decât Otopeniul nostru, intrând pe podium direct pe locul 3, cu o notă de 5,92, în mare parte din pricina aspectului totalmente neîngrijit.

Aeroportul Internațional din Kuweit este un alt loc numai bun de evitat, situat pe locul doi, cu un scor de 5,78. Turiștii acuză miros greoi, dar și personal lipsit de etică profesională.

Într-un final, coroana de spini pentru a celor mai de coșmar aeroporturi ajunge tot pe capul portughezilor, întrucât Lisbon Humberto Delgado ocupă locul întâi, cu 5,76. În mare, se pare că aici ai nevoie de răbdare cu nemiluita dacă stai la coadă, dar și de împăcare de sine, întrucât ai toate șansele să pierzi avionul, dar și să-ți serbezi ziua de naștere în clădire.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele