17 mart. 2022 | 11:56

Ținte de lângă Odesa sunt bombardate. Un oficial american spune că se observă activitate navală crescută în Nordul Mării Negre

ULTIMA ORĂ
Ținte de lângă Odesa sunt bombardate. Un oficial american spune că se observă activitate navală crescută în Nordul Mării Negre

Navele rusești bombardează ținte în suburbiile Odesei, pe măsură ce activitatea navală crește în Marea Neagră, a anunțat miercuri Pentagonul. „Observăm o activitate navală crescută în nordul Mării Negre”, a declarat miercuri un înalt oficial al apărării miercuri.

Ținte de lângă Odesa sunt bombardate

De asemenea, am observat pe cont propriu bombardarea unui oraș din afara Odessei, lângă Odesa, dar nu și în Odesa. Credem că acestea sunt de la nave de război rusești din Marea Neagră. Oficialul nu a spus dacă bombardamentul a fost un precursor al unei aterizări în apropierea orașului-port.

„S-ar putea ca ei să pregătească calea pentru un fel de asalt terestru asupra Odesei. Nu i-am vedea surprinși să cucerească Odesa, având în vedere locația sa strategică”, a spus oficialul.

Obuzul urmează unei mobilizări de marți a navelor de război amfibii rusești în largul coastei Odesei, în Marea Neagră, care în cele din urmă s-au întors în zona lor de așteptare de lângă Crimeea.

Paisprezece nave rusești au fost văzute operand în largul coastei de sud a Ucrainei, potrivit analiștilor open-source. H I Sutton și Damien Symon au urmărit anterior un grup de asalt amfibiu rus și doi combatanți de suprafață care operează în apropierea coastei Odesei, în Marea Neagră.

„Două grupuri sunt formate din combatanți, iar unul are mai multe nave de aterizare. Navele de aterizare par să fi navigat direct din poziția lor în largul coastei Crimeei”, au scris ei în Naval News.

În total, cei doi au văzut 14 nave, conduse de un rus, apropiindu-se de coasta de lângă Odesa și apoi întorcându-se înapoi spre Crimeea. Oficialii Pentagonului au confirmat miercuri detaliile de bază. La sfârșitul lunii februarie, mii de trupe ruse au debarcat pe coasta Mării Azov fără rezistență, ca parte a asediului din Mariupol, aflat în curs. Încă nu au făcut o aterizare amfibie în Marea Neagră.

Kremlinul a mutat șase nave de debarcare amfibie în Marea Neagră de la începutul anului pentru a se alătura navelor de debarcare care făceau deja parte din flota Mării Negre. Acestea includ trei nave de aterizare a tancurilor din clasa Ropucha, care sunt capabile să aterizeze 10 tancuri principale de luptă și 350 de trupe la țărm. Clasa mai mare Ivan Gren poate muta 13 tancuri de luptă principale și 300 de trupe, în timp ce acționează și două elicoptere de atac.

Potrivit notificărilor către marinari, abordările maritime spre Odesa și plajele din jur sunt puternic minate, ceea ce ar complica o aterizare. Forțele amfibii ruse nu sunt calificate la aterizări amfibii contestate și ar avea nevoie de o plajă necontestată pentru a desfășura vehicule și infanterie navală.

Patru nave de război ale Marinei Ruse au tranzitat strâmtoarea Tsugaru

Totalul forțelor amfibii ale Rusiei din Pacific s-ar putea îndrepta spre sprijinirea efortului de război din Ucraina, au declarat miercuri oficialii japonezi. Toate forțele amfibii ale Rusiei din Pacific sunt în mișcare, posibil în drum pentru a sprijini forțele ruse din Ucraina, au declarat miercuri oficialii japonezi.

Oficialii japonezi mai spun că patru nave de război amfibie ale Marinei Ruse au tranzitat strâmtoarea Tsugaru marți și miercuri, iar Ministerul Apărării din Japonia a postat miercuri pe rețelele de socializare că ar putea transporta trupe și vehicule pentru operațiuni în Ucraina.

Strâmtoarea Tsugaru împarte Honshu și Hokkaido. Apele teritoriale ale Japoniei se întind doar trei mile marine în strâmtoare, permițând navelor de război străine să o tranziteze fără a încălca suveranitatea Japoniei. Cu toate acestea, Japonia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tranzitele navelor navale rusești și chineze și solicită în mod regulat navelor și aeronavelor JMSDF să urmărească navele din cele două națiuni din strâmtoare. Un grup de 10 nave ale Marinei Ruse a tranzitat strâmtoarea Tsugaru pe 10 martie.