01 sept. 2022 | 09:55

Tim Cook, despre maxima virală „Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio zi în viața ta”: ce crede șeful Apple

ACTUALITATE
Tim Cook, despre maxima virală „Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio zi în viața ta”: ce crede șeful Apple

Tim Cook, CEO-ul Apple, nu este neaparat un fan al sfatului care tot circulă pe internet: „Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio zi în viața ta”, în ciuda faptului că mulți oameni îl promovează ca fiind cel mai

Potrivit miliardarului din domeniul tehnologiei, „această maximă este o prostie totală”.

Cook a vorbit despre principalele sfaturi pe care le primesc oamenii în carieră în timp ce a susținut un discursu la ceremonia de absolvire a Universității Tulane, în 2019. Discursul îl poți vedea mai jos, în subsolul acestui articol.

Sfaturile lui Cook sunt diferite față de ceea ce ai putea vedea pe rețelele de socializare

„Se spune că dacă faci ceea ce îți place, nu vei munci nicio zi în viața ta”, a spus Cook în timpul discursului de la Mercedes-Benz Superdome din New Orleans.

„La Apple, am învățat că asta este o prostie totală”, a adăugat Tim Cook, zâmbind către mulțimea adunată să-l asculte și să-l vadă.

El a continuat explicând că, dacă găsești ceva care ești cu adevărat pasionat, va trebui să muncești extrem de mult. Cu toate acestea, povara acelei lucrări nu se va simți atât de grea.

„Veți munci mai mult decât ai crezut vreodată posibil, dar instrumentele se vor simți ușoare în mâinile tale”, a explicat el, încercând să puncteze amănuntul care face, într-adevăr, diferența.

„Pe măsură ce ieși în lume, nu pierde timpul cu problemele care au fost rezolvate. Nu te agăța de ceea ce alții spun că este practic. În schimb, trebuie să îți conduci nava în mările agitate. Căută punctele aspre – problemele care par prea mari; complexitățile pe care alții se mulțumesc să le rezolve”, a continuat Tim Cook.

Se pare că Cook își ia în serios propriul sfat. La fel ca mulți oameni care au succes financiar, el se trezește la ora 4, în fiecare dimineață. Apoi lucrează timp de o oră înainte de a merge la sală unde va sta până la ora 6 dimineața, ca mai apoi să muncească din nou.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele