Jony Ive și Apple rup colaborarea: ce s-ar putea întâmpla cu viitoarele produse ale gigantului, în lipsa designerului

Jony Ive și Apple rup colaborarea: ce s-ar putea întâmpla cu viitoarele produse ale gigantului, în lipsa designerului

Colaborarea lui Jony Ive cu Apple pare să fi ajuns la final. Conform a ceea ce se știe până acum, ambele părți ar fi convenit să nu-și prelungească contractul în săptămânile premergătoare reînnoirii acestuia, pentru prima dată, în istoria companiei.

Ive a fost un colaborator apropiat al lui Steve Jobs și este creditat pentru proiectarea carcaselor din plastic translucide, de culoarea bomboanelor, aplicate pe computerele Mac mai vechi.

De asemenea, el a dat o mână de ajutor la proiectarea iPod-ului, a căștilor, iPhone-ului, iPad-ului, precum și la Apple Watch. Se pare că a contribuit cu idei și în ceea ce privește viitoarele căști de realitate mixtă de la Apple.

Ce a dus la neînțelegerile dintre Jony Ive și Apple

În 2015, Jony Ive a fost numit Chief Design Officer al Apple, deși rolul său în companie s-a schimbat des, de-a lungul anilor. Rapoartele apărute după ce Ive a părăsit Apple susțin că s-ar fi simțit „descurajat” de lipsa de interes a lui Tim Cook pentru design și de decizia CEO-ului de a se concentra pe vânzarea de software și servicii. La rândul lui, Cook ar fi numit aceste afirmații „absurde”.

Contractul multianual al LoveFrom cu Apple a valorat 100 de milioane de dolari și a interzis companiei să preia orice proiect pe care gigantul tehnologic îl consideră a fi în competiție cu produsele sale. Se pare că Ive și-a dorit libertatea de a lua clienți noi fără a fi nevoie să ceară permisiunea Apple. Între timp, directorii companiei puneau la îndoială suma pe care o plătea Apple și deveniseră frustrați din cauza faptului că din ce în ce mai mulți angajați optau pentru Jony Ive.

Conform The Times, când Ive a părăsit Apple, iar LoveFrom a semnat un acord cu compania, Cook a spus că „așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Jony mai mult în viitor”. Dacă asta înseamnă că există posibilitatea ca ei să lucreze din nou împreună, rămâne de văzut.

Cu toate astea, în lipsa lui Ive, produsele Apple ar putea să fie diferite, pe viitor. În ce fel, din nou, rămâne de văzut.