Tichetele cadou de Paște, ”umflate” peste noapte: toți salariații români se vor bucura la această veste

Tichetele cadou de Paște, ”umflate” peste noapte: toți salariații români se vor bucura la această veste

În cazul în care activezi într-o firmă care obișnuiește să ofere tichete cadou cu ocazia sărbătorilor de Paște, te vei bucura să afli că acestea tocmai au devenit semnificativ mai valoroase.

Anul trecut, tichetele cadou de Paște sau de Crăciun au fost limitate la 150 de lei. Acesta era plafonul netaxabil stabilit în Codul Fiscal. Valoarea se aplica atât în cazul salariaților, cât și pentru copiii lor, în cazul în care o firmă opta pentru astfel de beneficii financiare. Acum, cifra s-a dublat.

Tichetele cadou de Paști și de Crăciun, mai mari ca niciodată

Autoritățile române, în contextul iminentelor sărbători pascale, au stabilit un plafon mai mare pentru care nu se plătește impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii în cazul tichetelor cadou. Este vorba de o creștere de la 150 la 300 de lei și se aplică pentru salariații din firmele românești și copiii lor. Este important de reținut că acordarea acestor tichete rămâne în continuare la latitudinea angajatorului. Nu există niciun fel de obligativitate din partea statului.

Modificarea detaliată mai sus, conform Avocatnet.ro, a fost stabilită prin intermediul Codului Fiscal actualizat de curând. Ca referință, tichetele cadou acordate cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau altor sărbători similare în cazul altor culte religioase nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale. Tocmai din acest motiv, sunt și mai avantajoase pentru angajator, indiferent dacă sunt acordate în situațiile menționate mai sus, cu ocazia Zilei Femeii (8 martie) sau de Ziua Copilului (1 iunie).

Una peste alta, angajatorii care au fonduri disponibile, pot acorda tichete cadou în valoare maximă de 300 de lei fiecărui angajat salariat și în cuantum de 300 de lei pentru fiecare copil al salariaților, fără obligativitatea unor dări la stat. Acesta este plafonul maxim netaxabil. Se pot acorda prime sau bonusuri mai mari decât această sumă, în contextul sărbătorilor de Paște sau al altor sărbători, evenimente, dar valorile respective vor fi impozitate.

Citește și: