Cu tichete de masă, așa ajuți familiile sărace cu adevărat: soluția care ar funcționa perfect în România

Cu tichete de masă, așa ajuți familiile sărace cu adevărat: soluția care ar funcționa perfect în România

Când vine vorba de ajutorul social pe care îl primesc familiile sărace, foarte mulți oameni sunt supărați că acei bani merg pe băutură, țigări sau alte vicii. Există însă o soluție deșteaptă pentru a desființa aceste scenarii și implică tichete de masă.

În Franța, la fel ca în România, inflația a crescut foarte mult în primele luni 2022. În consecință, familiile sărace au devenit și mai sărace, iar acum nu-și permit să achiziționeze măncare, să supraviețuiască în condiții civilizate. Din fericire pentru oamenii cu venituri medii și mici din această țară, președintele Emmanuel Macron s-a gândit deja la o eventuală soluție. Este vorba de emiterea unor tichete de masă.

Tichetele de masă, o mană cerească

Cu tichete de masă, autoritățile câștigă confortul psihologic că banii nu vor fi folosiți pentru altceva în afară de mâncare, iar oamenii obișnuiți câștigă siguranța că vor avea ce să pună pe masă. În teorie, cam asta înseamnă să întinzi o mână de ajutor celor care au cea mai mare nevoie.

”Ne vom confrunta cu o criză alimentară la nivel mondial”, a spus Macron într-un interviu acordat radioului France Bleu. ”Vreau să pun în aplicare un (sistem) de tichete de masă pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste și clasa de mijloc care se confruntă cu aceste costuri suplimentare”, a adăugat președintele Franței.

Tichetele de masă ar fi echivalentul în Franța al tichetelor de energie. Acestea au fost introduse la începutul ierni și ajută aproximativ 5,8 milioane de familii cu venituri mici să-și achite fără întârzieri facturile la curent și gaze naturale, conform datelor furnizate de Ministerul francez de Finanțe.

Cu această ocazie, Emmanuel Macron a reiterat importanța dobândirii cât mai rapide a independenței alimentare, atât pentru Franța, cât și pentru Europa. Acesta este punctul principal al campaniei sale prezidențiale. Ca referință, la această oră, țara se pregătește pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, programat pentru 10 aprilie.

Citește și: