Tesla urmează să dezvăluie un proiect așteptat: când îl vom cunoaște pe Optimus Subprime

Tesla urmează să dezvăluie un proiect așteptat: când îl vom cunoaște pe Optimus Subprime

Când Tesla și-a dezvăluit robotul umanoid, numit mai întâi Tesla Bot și apoi Optimus Subprime, în august anul trecut, răspunsul general a fost unul de amuzament uluit.

Un prototip este la câteva zile distanță de debutul său public. Surse din cadrul Tesla au declarat pentru Reuters că Tesla va prezenta un prototip de Optimus de  Ziua AI, care este programată pentru 30 septembrie. Elon Musk recent a spus că robotul umanoid a devenit o prioritate de top pentru companie și a dezvăluit pe Twitter că o parte din echipa de pe Autopilot lucrează acum la Optimus.

Potrivit declarațiilor anterioare ale lui Musk, Optimus ar fi fost proiectat inițial pentru a efectua treburi periculoase sau „plictisitoare” înainte de a putea evolua în ceva asemănător unui însoțitor. Ca unul singur, ar fi desfășurat pe scară largă, într-o varietate de locuri de muncă, de la îngrijitori pentru bătrâni până la un robot asemănător servitoarei care ar face cina și curățenia. Similar cu roboții din pelicula I, Robot, dar, fără „eliminarea omenirii după ce devine conștientă”.

Un fel de I,Robot

Lăsând gluma la o parte, Reuters citează mai multe surse cu privire la „planurile ambițioase” de a desfășura mii de astfel de roboți în fabrici înainte de a le pune la dispoziție comercial pentru uz public. Planurile menționate includ un număr crescut de întâlniri în ultima perioadă și câteva locuri de muncă deschise doar pentru acest proiect. De asemenea, citează câțiva analiști de piață și experți în inginerie care își exprimă îndoielile cu privire la sosirea iminentă a Optimus.

Consensul pare să fie că, oricare ar fi planul pentru Optimus, dacă va ajunge în lumina reflectoarelor încă din această lună, ar fi mai bine să facă ceva mai mult decât să danseze, ceva care ar arăta progrese față de toți ceilalți roboți disponibili deja. „Asta s-a făcut deja. Nu este atât de impresionant”, spune Nancy Cooke, profesor de inginerie a sistemelor umane la Universitatea de Stat din Arizona.

Investitorii simt la fel: acțiunile Tesla au scăzut după o grămadă de promisiuni false și are nevoie de mai multe afișări ale progresului tehnologic real pentru a se îmbunătăți din nou.

Etichete: