Tesla recheamă un număr uriaș de mașini: cum te rănește vehiculul electric

Tesla recheamă un număr uriaș de mașini: cum te rănește vehiculul electric

Retragerea acoperă anumite vehicule electrice lansate între 2017-22.

Aceste modele sunt Model 3 2017-22, Model Y 2020-21  și Model S și X 2021-22.

Tesla recheamă aproape 1,1 milioane de vehicule din SUA pentru geamuri acționate electric, care ar putea să nu reacționeze corect după detectarea unui obiect, potențial ciupind un ocupant și crescând riscul de rănire.

Retragerea acoperă anumite vehicule electrice 2017-22 Model 3, 2020-21 Model Y și 2021-22 Model S și X. Vehiculele nu respectă cerințele standardului federal de siguranță pentru vehicule cu motor nr. 118 pentru sistemele de ferestre acționate electric, conform NHTSA.

Tesla i-a spus celui mai important organism de reglementare a siguranței auto din Statele Unite că, din 16 septembrie, nu are cunoștință de nicio reclamație de garanție, rapoarte de teren, accidente, răni sau decese legate de acest defect.

Un mic defect

Începând cu 13 septembrie, vehiculele aflate în producție și în izolare înainte de livrare au primit o actualizare software care setează geamurile acționate electric la cerințele specificate în standardul de siguranță. De asemenea, Tesla va implementa actualizarea software over-the-air pentru restul vehiculelor afectate, pentru a asigura conformitatea.

Producătorul de vehicule electrice a spus că se așteaptă să înceapă să notifice magazinele și centrele de service Tesla. Proprietarii vor fi anunțați pe 15 noiembrie.

Potrivit NHTSA, producătorii trebuie să emită o rechemare pentru orice reparație, inclusiv o actualizare de software, care remediază un risc nerezonabil pentru siguranță. De asemenea, li se cere să trimită orice comunicări către proprietari, dealeri și alte persoane despre orice actualizări de software care abordează un defect, indiferent dacă este sau nu legat de siguranță.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a criticat pe Twitter descrierea apelului înapoi ca o rechemare.

„Terminologia este depășită și inexactă. Aceasta este o mică actualizare de software over-the-air. Din câte știm, nu există clienți răniți”, a spus el.

Până în acest an, Tesla a emis 14 retrageri care afectează peste 3,3 milioane de vehicule, conform datelor NHTSA.

Unele dintre aceste vehicule pot face parte din mai mult de o campanie de rechemare.

Etichete: