Sume de bani record, trimise de românii de peste hotare: tendințele se schimbă, oamenii mizează pe Revolut

Sume de bani record, trimise de românii de peste hotare: tendințele se schimbă, oamenii mizează pe Revolut

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, românii au trimis, în 2022, semnificativ mai mulți bani în țară.

Conform a ceea ce știm până acum, se pare că românii au trimis celor dragi din țară, în primul trimestru al anului 2022, cu peste 33% mai mulți bani, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Tendința se explică foarte bine prin eliminarea majorității restricțiilor, ceea ce s-a aplicat perfect și în cazul locurilor de muncă unde noțiunea de remote nu se poate aplica.

Care sunt țările din care românii au trimis cei mai mulți bani, în 2022

Se pare că, atunci când vorbim despre bani, au crescut seminificativ tranzațiile prin servicii de tipul Revolut (mai exact, vorbim despre o creștere de 74%, în ceea ce îi privește pe utilizatori).

Cei mai mulți bani au fost trimiși în România din țări ca Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, Olanda și Elveția, susține biroul de presă al Revolut.

În detaliu, un utilizator obișnuit de Revolut a trimis, în medie, aproximativ 1.353 de euro către cei din țară (fie familie sau cunoscuți), raportat la perioada respectivă. De Paște, suma s-a apropiat de valoarea de 723 de euro, în conformitate cu aceleași condiții.

Trebuie menționat că cei care aleg să folosească Revolut sunt, în marea lor majoritate, tineri, mai exact cu vârste cuprinse între 25 de ani și 34 de ani (41%), cei mai în vârstă preferând alte metode de transfer, din sfera celor clasice.  Chiar și așa, transferuri importante s-au înregistrat și în cazul utilizatorilor ce aparțin altor categorii de vârstă. Spre exemplu, adulții de până în 25 de ani au 33% din totalul tranferurilor Revolut (dinspre alte țări, spre țara noastră).

Țara din care au plecat cei mai mulți bani (cu destinația România) este, fără niciun dubiu, Marea Britanie, cu un procent de 76%.

Fără dar și poate, Revolut continuă să crească, de vreme ce oferă servicii stabile și, poate cel mai important, extrem de ușor de înțeles și de folosit, utilizatorii beneficiind, de asemenea, și de foarte multă flexibilitate, atunci când vorbim despre bani, dar și despre schimbarea acestora în alte monede, în funcție de necesități.

Citește și: