25 feb. 2022 | 10:55

Stephen King, despre posibilitatea unor noi filme „The Shawshank Redemption” și „The Green Mile”: ce a spus scriitorul

ACTUALITATE
Stephen King, despre posibilitatea unor noi filme „The Shawshank Redemption” și „The Green Mile”: ce a spus scriitorul

Stephen King este, de departe, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați autori de romane horror și thriller. De-a lungul timpului, el a scris atât de multe cărți, încât nici măcar fanii nu le mai pot număra. Majoritatea lucrărilor sale s-au transformat în filme de lungmetraj, însă și în serii de televiziune, extrem de apreciate de public.

Cu toate că lista romanelor transformate în producții de cinema este una mult prea lungă pentru a putea fi expusă într-un singur articol, o să amintim, totuși, despre „The Shawshank Redemption” și „Green Mile”, două dintre cele mai apreciate adaptări ale cărților scrise de Stephen King, din toate timpurile.

Filmul „The Green Mile” a fost lansat în 1999 și, la vremea respectivă, s-a bucurat de un succes enorm, fiind nominalizat la patru premii Oscar. Din distribuție au făcut parte Tom Hanks, Michael Clarke Duncan și Sam Rockwell.

„The Shawshank Redemption” apărea în sălile de cinematograf cu cinci ani înainte, în 1994, devenind rapid unul dintre cele mai apreciate filme ale perioadei, avându-i în distribuție pe Morgan Freeman, Tim Robbins și Bob Gunton.

Ce a spus Stephen King despre eventuale readaptări cinematografice pentru „The Green Mile” și „The Shawshank Redemption”

Trebuie remarcat că, în ultimii ani, cinematografia are tendința de a recicla idei. Așadar, întrebat ce părere are despre o eventuală readaptare a celor două pelicule, Stephen King nu s-a arătat deloc interesat de idee, susținând că speră că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

„Nu mi-ar plăcea ca The Green Mile și Shawshank să fie readaptate. Sincer, sunt sceptic și în legătură cu propunerea pe care am primit-o recent, de a-mi da acordul pentru un nou film Christine”, a declarat Stephen King, într-un interviu acordat pentru publicația locală, Bangor Daily News.

Iar dacă atunci când vine vorba despre „The Green Mile” și „The Shawshank Redemption”, este evident de ce King nu-și dorește eventuale readaptări, întrucât cele două filme sunt atât de bune încât devine imposibil să le întreci, în ceea ce privește noua producția „Christine”, poate că nu ar fi o idee chiar atât de rea.

În 1983, romanul „Christine” se transforma într-un film cu buget suficient de mic încât să nu reușească să facă cinste cărții. Așadar, o nouă încercare ar putea să ridice standardele un pic mai sus.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele