Cât de mult merită să faci upgrade la Spotify Premium: diferența dintre varianta plătită și cea gratuită

Cât de mult merită să faci upgrade la Spotify Premium: diferența dintre varianta plătită și cea gratuită

Dacă înainte ascultam muzică pe mp3 playere sau pe Winamp, se poate spune că aceasta este era Spotify sau a altor streamere din nișă.

Chiar și așa, c toate că există concurență pe piață, atunci când spui „muzică” spui, automat, Spotify. Așa că vom vorbi despre acesta, astăzi.

În cazul în care nu știai, varianta free de la Spotify nu este cu adevărat gratuită; este susținută de reclame. Companiile plătesc Spotify pentru a te face să asculti reclame la fiecare câteva piese.

Totuși, Spotify câștigă mai puțini bani per redare din reclame decât de la abonații Premium, așa că pentru a încuraja oamenii să facă upgrade, nivelul gratuit este limitat, în anumite moduri.

Când utilizezi aplicația desktop sau web cu un cont gratuit, poți asculta orice melodie, album sau playlist în orice moment, în orice ordine. Singurul inconvenient este că la fiecare două piese, vei auzi o reclamă.

Utilizatorii de conturi gratuite beneficiază de același acces la podcasturile Spotify ca și abonații Premium. Aceasta include posibilitatea de a le descărca pentru a le asculta offline, când n-ai internet.

De ce ai folosi, totuși, un cont Spotify Premium

Poți asculta orice piesă, album, artist sau listă de redare care îți place în orice moment, în orice ordine, cu skip nelimitat.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale contului premium este că poți descărca melodii pentru ascultare offline atât în ​​aplicația mobilă, cât și în aplicația desktop. Acest lucru este extrem de util dacă vrei să economisești date mobile sau nu ai întotdeauna laptopul sau telefonul conectat la internet.

De asemenea, ai posibilitatea de a asculta fluxuri audio de calitate superioară. În planul gratuit, melodiile sunt transmise în flux la 96 kbps pe mobil și 160 kbps pe computer, spre exemplu. Cu Premium, poți asculta melodii la până la 320 kbps.

În plus, nu te deranjează nicio reclamă.