SpaceX plănuiește prima sa călătorie spațială comercială pentru acest an

SpaceX plănuiește prima sa călătorie spațială comercială pentru acest an

SpaceX nu va fi lansat doar primul zbor spațial integral civil, ci ar trebui să fie în curând gazda unui program spațial privat cu drepturi depline.

Potrivit The Washington Post, o inițiativă a Programului Polaris va include până la trei zboruri SpaceX cu echipaj. Prima, Polaris Dawn, este planificată pentru al patrulea trimestru al anului 2022 și ar trebui să includă prima călătorie spațială comercială.

Echipa Polaris Dawn va urmări, de asemenea, cea mai înaltă orbită terestră, va efectua cercetări în domeniul sănătății și va testa comunicațiile Starlink bazate pe laser. Isaacman se va întoarce ca și comandant al misiunii, în timp ce directorul misiunii Inspiration4 și veteran al Forțelor Aeriene Scott Poteet va servi ca pilot.

SpaceX face curse comerciale în spațiu

Doi dintre inginerii de operațiuni de conducere ai SpaceX vor fi, de asemenea, la bord, inclusiv Anna Menon și Sarah Gillis. Rolul lui Menon este simbolic pentru trecerea către zborul spațial privat – soțul ei Anil a fost ales să devină astronaut NASA, dar probabil că va ajunge în spațiu înainte ca soțul ei să o facă.

Programul se bazează pe SpaceX și partenerii care rezolvă o serie de probleme. SpaceX dezvoltă costume spațiale necesare pentru plimbarea spațială, iar grupul lui Isaacman nu a decis încă exact câți membri ai echipajului vor călători în spațiu. Starship are, de asemenea, o oarecare incertitudine. Deși au existat teste ample și multe progrese, dezvoltarea sistemului de rachete de nouă generație nu a decurs întotdeauna conform planului. Așa că ne așteptăm ca programul Polaris să aibă, eventual, câteva eșecuri.

Chiar și așa, aceasta reprezintă o nouă normalizare a zborului spațial privat. În timp ce Programul Polaris continuă o „tradiție” recentă a zborurilor civile conduse de miliardari (Isaacman nu face excepție), promite, de asemenea, să comercializeze aspecte care erau încă rezervate astronauților guvernamentali, cum ar fi plimbările în spațiu și testarea noilor nave spațiale (astronauții NASA au condus demonstrația SpaceX).

Citește și: