Sonic the Hedgehog 2, record absolut în sălile de cinema: ce încasări a bifat în primul weekend de la lansare

Sonic the Hedgehog 2, record absolut în sălile de cinema: ce încasări a bifat în primul weekend de la lansare

„Sonic The Hedgehog 2” a avut parte de cel mai bun weekend de lansare, pentru un film adaptat dintr-un joc video. În trecut, adaptările jocurilor video au întâmpinat probleme, nefiind chiar atât de apreciate de public.

De regulă, din cauza faptului că mulți oameni experimentează poveștile prin intermediul jocurilor, așteptările pentru film ajung întotdeauna să fie extrem de mari. Fie că este vorba de „Super Mario Bros”, din 1993, „Tomb Raider”, din 2001 sau chiar „Warcraft”, din 2016, un film inspirat de jocuri video poate primi recenzii slabe din cauza lipsei de substanță sau a încercărilor de a traduce ceva care pur și simplu nu funcționează pe ecran, ci numai în joc.

Cu toate acestea, în ultimii ani, Hollywood-ul a avut câteva succese majore cu adaptările jocurilor video, filme precum „Detective Pikachu”, „Uncharted”, dar și „Sonic the Hedgehog”.

„Sonic the Hedgehog 2”, un pariu câștigat în sălile de cinema

„Sonic the Hedgehog”, din 2020, se află în fruntea adaptărilor de succes ale jocurilor video. Când a fost anunțat pentru prima dată, „Sonic” a fost întâmpinat cu o doză considerabilă de scepticism din cauza alegerilor de design „interesante” pe care creatorii le-au făcut.

Totuși, Paramount Pictures a decis să amâne filmul pentru a avea timp suficient să remedieze felul în care arăta Sonic. Drept urmare, mulți dintre cei care au spus inițial că nu vor vedea filmul s-au răzgândit, ceea ce i-a determinat marele succes de la box office.

Potrivit Variety, „Sonic the Hedgehog 2” a doborât recordul predecesorilor săi și a bifat cel mai bun debut la box office pentru o adaptare a unui joc video. Filmul a ocupat primul loc, în fața altor filme care s-au lansat în aceeași perioadă, ca „Morbius” și „Ambulance”, încasând peste 71 de milioane de dolari, în primul său weekend, de la deschidere. Prin comparație, primul „Sonic” a încasat 58 de milioane de dolari.

Citește și: