Skoda pregătește să lanseze modele noi: ce știm despre Enyaq iV vRS

Skoda pregătește să lanseze modele noi: ce știm despre Enyaq iV vRS

Škoda își extinde familia vRS pentru a include un alt model complet electric – Enyaq iV vRS.

La fel ca Enyaq Coupé iV vRS, producătorul de mașini ceh a optat pentru două motoare cu o putere totală de 299 CP și tracțiune integrală pentru versiunea de top a SUV-ului. De asemenea, oferă o autonomie de peste 500 de km în ciclul WLTP.

Gama Škoda vRS a fost extinsă pentru a include un al doilea model complet electric – noul Enyaq iV vRS. SUV-ul dispune de tracțiune integrală și două motoare electrice cu o putere de sistem de 299 CP, la fel ca și Enyaq Coupé iV vRS. Acest lucru face din cele două versiuni vRS ale familiei Enyaq iV cele mai puternice vehicule din portofoliul Škoda.

Specificații tehnice

Enyaq iV vRS are suspensie sport ca standard, roți de 20-21 inch și caracteristici vRS distincte, pentru a-l face recunoscut ca model vRS. Cu o viteză maximă de 178 km/oră, este cu km/oră mai rapidă decât celelalte modele Enyaq iV, cu 0-100 km/oră în 6,5 secunde și cuplu maxim de 460 Nm.

Bateria sa de 82 kWh oferă modelului o autonomie maximă de peste 500 de km în ciclul WLTP. Datorită unei puteri maxime de încărcare de 135 kW, bateria litiu-ion a lui Enyaq iV vRS poate fi încărcată de la 10% la 80% în 36 de minute la stațiile de încărcare rapidă.

Exterior

Enyaq iV vRS are o grilă de culoare neagră lucioasă, rame de geamuri negre, huse oglinzi exterioare și difuzor spate, precum și marca Škoda și denumirea modelului în spate. Șorțul din față prezintă accente negre lucioase pe împrejurimile perdelei de aer, care sunt în formă de E la modelul vRS.

Pragurile sunt vopsite în culoarea caroseriei, iar reflectorul roșu din șorțul din spate se întinde pe toată lățimea vehiculului – o trăsătură distinctivă a tuturor modelelor Škoda vRS. Aripile din față poartă sigle verzi vRS, iar Enyaq iV vRS vine cu Crystal Face ca standard; 131 LED-uri luminează nervurile verticale, precum și bara orizontală a grilei Škoda. Acestea se combină cu farurile full LED Matrix și cu farurile full LED din spate, ambele fiind standard pe modelul vRS.

Ca standard, Enyaq iV vRS vine cu jante negre Taurus de 20 de inch, în timp ce roțile Vision de 21 de inch de culoare antracit sunt disponibile opțional. O altă opțiune pentru Enyaq iV vRS este o trapă panoramică mare, care poate fi deschisă la jumătate în față.

Interior

Interiorul, care este predominant negru, se caracterizează printr-o atmosferă sportivă tipică seriei vRS. Echipamentul standard al lui Enyaq iV vRS include ornamente decorative cu aspect de carbon pe tabloul de bord și panourile ușilor, precum și huse pentru pedale din aluminiu și scaune sport încălzite cu tetiere integrate, purtând sigla vRS.

Un sistem de control al climei cu 3 zone, iluminarea ambientală cu LED care luminează și tabloul de bord și panourile ușilor, precum și Phone Box pentru încărcarea inductivă a smartphone-urilor sunt de asemenea standard.

Etichete: