Și miliardarii plâng câteodată: Elon Musk își vede imperiul cum se destramă, chiar sub ochii lui. E „legat” de mâini și de picioare

Și miliardarii plâng câteodată: Elon Musk își vede imperiul cum se destramă, chiar sub ochii lui. E

Miliardarul Elon Musk, cel mai bogat om de pe Pământ, privește neputincios în acest moment cum imperiul său creat în jurul gigantului Tesla se prăbușește.

Restricțiile anti-Covid reinstituite în China, după ce în societatea asiatică au apărut noi focare de infecție, lovesc direct producătorul de vehicule electrice.

Tesla pare să se dărâme din interior, iar Elon Musk nu prea are soluții

Din nefericire pentru miliardar, tot ce poate să facă e să aștepte o revenire la normalitate în plan sanitar. Cota de piață a gigantului său producător auto a atins minimul ultimilor trei ani, iar analiștii spun că, dacă restricțiile dure din China nu se vor ridica în curând, compania va suferi mari daune financiare.

Deteriorarea cotei de piață este atât de puternică, încât a scăzut de la 27 de procente la numai 10. Cifrele sunt furnizate de analiștii Bloomberg, care au evaluat situația din 80 de țări!

Tesla nu are probleme doar din această perspectivă. Și pe piața din SUA sunt nereguli, dar de altă natură. Autoritățile federale de reglementare din SUA au decis să extindă ancheta cu privire la funcția Autopilot a Tesla, după ce mai multe mașini Tesla s-au izbit de vehicule parcate.

În mod normal, funcția este proiectată și gândită în așa fel încât să ajute șoferii să circule pe drumurile publice cu ajutorul inteligenței artificiale, care detectează alte vehicule. Compania îi sfătuiește pe șoferi să fie atenți la drum, ca și cum totul ar depinde doar de ei și nu ar fi asistați de roboți și li se cere să țină mâinile pe volan în timp ce folosesc Autopilot, doar că unii șoferi au folosit Autopilot în stare de ebrietate sau stând pe bancheta din spate a mașinii.

Ancheta acoperă toate cele patru vehicule Tesla – modelele Y, X, S și 3 – reprezentând aproximativ 830.000 de vehicule care au fost vândute în SUA.

Citește și: