07 iun. 2022 | 11:42

Cum îți protejezi mașina când plouă. Ce trebuie să faci obligatoriu

Utile
Cum îți protejezi mașina când plouă. Ce trebuie să faci obligatoriu
Mașina este o investiție importantă și trebuie protejată

Automobilul este o investiție importantă. Prețuiți timpul pe care îl petreceți la volan și doriți să păstrați valoarea optimă a autovehiculului în vederea schimbului, a revânzării sau a plăcerii zilnice. Protejarea mașinii împotriva daunelor provocate de vreme și de apă este un aspect important, adesea neglijat. Adevărul este că apa, de ploaie mai ales, este foarte corozivă pentru mașina personală, generează mucegai. Pare că se strecoară în orice crăpătură.

Mașina este o investiție importantă și trebuie protejată

Majoritatea mașinilor pot rezista în siguranță la o ploaie din când în când. Dar, dacă vă lăsați vehiculul expus în mod regulat la precipitații, puteți ajunge să îi deteriorați interiorul complex.

Într-adevăr, nu este o coincidență faptul că numărul proprietarilor de mașini care solicită asistență rutieră crește în perioadele mai umede ale anului. Majoritatea vehiculelor nu au motoare sau sisteme electrice impermeabile.

Asta înseamnă că sunt susceptibile de a fi deteriorate în timpul ploilor abundente.

Apa este un compus foarte ciudat

Se comportă diferit de orice alt element. Moleculele de apă au o înclinație ciudată de a se lega unele de altele în lanțuri nesfârșite și de a se agăța de alte suprafețe. Acest efect de coeziune și adeziv al apei este amplificat doar de faptul că este un catalizator pentru oxidarea și dizolvarea multor substanțe.

În termeni simpli, acest lucru înseamnă că apa se va strecura în orice crăpătură mică. Va forma bălți mari care vă vor ruginii automobilul. Apa își va găsi calea de intrare. Asta înc azul în care garniturile de la muluri, uși, ferestre sau camionetă sunt deteriorate sau slăbite.

O mulțime de vehicule nou-nouțe care au defecte de fabricație vor avea scurgeri de apă care sunt imposibil de descoperit. Cu excepția cazului în care amestecați apa cu un colorant UV, ar putea fi dificil de urmărit modul în care aceasta se acumulează într-o anumită zonă care pare foarte îndepărtată de orice sursă potențială de scurgere. Un exemplu este atunci când podeaua din spate se udă după fiecare ploaie fără o cauză aparentă.

Din fericire, este posibil să evitați daunele provocate de apă și să vă protejați mașina dacă urmați câteva dintre sfaturile și indicațiile enumerate mai jos:

1. Parcarea în interior

Parcarea într-un loc adăpostit vă va ajuta să vă protejați mașina de ploaie. Dacă dețineți un garaj, încercați să vă faceți un obicei din a vă parca mașina în el.

Dacă nu dețineți un spațiu adăpostit viabil, un loc parțial acoperit va contribui în oarecare măsură la protejarea autovehiculului dumneavoastră. Nu uitați, de asemenea, că adăpostirea mașinii dvs. o va proteja și de căldură și de daunele provocate de soare.

2. Achiziționați o husă pentru mașină

Dacă nu reușiți să găsiți un loc adăpostit unde să vă parcați mașina, ar fi bine să vă gândiți să investiți într-o husă auto. Confecționate de obicei din materiale ușoare și impermeabile, husele auto oferă un mediu perfect răcoros și uscat pentru vehiculul dumneavoastră.

3. Acoperă-ți vehiculul cu ceară

Pe lângă faptul că vă va face mașina să arate ultra curată și elegantă, un strat de ceară fină va oferi un scut ușor împotriva vremii ploioase. Aceasta va proteja vopseaua de apa de ploaie corozivă și se va asigura că mașina dumneavoastră nu va începe să ruginească.

4. Ieșiți la plimbare cu mașina doar atunci când este absolut necesar

Este ușor să vă obișnuiți să conduceți pe distanțe scurte atunci când plouă. Cu toate acestea, conducerea frecventă a mașinii în ploaie poate face ca aceasta să ruginească mai repede și crește probabilitatea apariției unor probleme tehnice pe drum.

Este ușor de uitat că partea inferioară a vehiculului dumneavoastră poate deveni foarte umedă în condiții meteo nefavorabile, putând uza părțile esențiale ale motorului. Dacă puteți merge pe jos sau aștepta pentru a vă face călătoria, faceți-o.

4.Investiți în niște apărători de noroi

Apărătoarele de noroi sunt instrumente utile care vă pot proteja vopseaua de noroi și vă pot proteja frânele și roțile de deteriorarea cauzată de apă.

5. Investiți în covorașe rezistente la intemperii

Deși covorașele din material textil absorb mai bine apa decât cele din cauciuc, covorașele din material textil pot transfera apa în profunzimea fibrelor covorului. Rezultatul poate fi mucegai, mucegai și mirosuri urât mirositoare care par să vă bântuie vehiculul pentru totdeauna.

Investiția în covorașe de cauciuc măsurate cu laser care asigură o acoperire totală este cea mai bună opțiune. Aceste covorașe sunt groase și rămân ferm în poziție.

Acestea vă pot proteja vehiculul de băuturile răcoritoare vărsate și de orice tip de vreme în care ați putea urma. Este o alternativă mult mai ieftină decât să vă spălați periodic covoarele mașinii cu șampon.

6.Verificați-vă regulat anvelopele

Un aspect important al întreținerii preventive este să vă asigurați că banda de rulare a anvelopelor este suficient de adâncă pentru a face față ploilor torențiale. Dacă banda de rulare este prea mică, vă puteți trezi că faceți hidroplanare chiar și la viteze mici.

Atunci când un vehicul hidroplanează, acesta patinează ca un schi nautic pe tensiunea de suprafață a bălților și a apei așezate pe drumuri. Aceasta este o condiție de funcționare foarte periculoasă care poate duce la accidente grave și fatale.

7.Nu lăsați apa de ploaie să stea mult pe mașină

Dacă aveți un adăpost pentru mașină sau un garaj, acesta este cel mai bun mod de a preveni ca apa stagnantă să se adune pe mașina dumneavoastră.

Deși ceara proaspătă face o treabă fenomenală de respingere a apei și de a o îndepărta, este mai bine să păstrați suprafața uscată. Ceara se poate dizolva în caz de vânt puternic și ploi torențiale.

Dacă permiteți ca apa să intre în contact cu suprafețele vopsite, va începe înmuierea și erodarea vopselei.

8.Folosiți un hidrofug pentru geamuri și parbriz

Un lichid pentru ștergătoarele de parbriz va ajuta la respingerea apei. Acest lucru poate face o diferență între noapte și zi atunci când conduceți în timpul unei furtuni.

Poate fi imposibil să vezi drumurile deloc în timpul ploilor torențiale. S-ar putea să fiți nevoit să trageți pe marginea drumului sau să urmăriți pe margine urmărind cearcănele verzi sau galbene.

De asemenea, puteți folosi materiale de etanșare pe bază de silicon pe geamuri și sub vehicul pentru a ajuta la respingerea apei. Unele ștergătoare de parbriz aplică în mod constant straturi de silicon pe parbriz pentru a ajuta la respingerea apei, a zăpezii și a gheții de-a lungul anotimpurilor.

Concluzie

Atunci când investim bani într-o mașină, fie second-hand, fie nouă, este important să ne protejăăm investiția. În cazul nostru, preotejarea mașinii de apa de ploaie este un element extrem de important. Așa că, baftă!

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro