09 iun. 2022 | 14:25

Telenovela dintre Musk și Twitter continuă: ce acuză miliardarul

ACTUALITATE
Telenovela dintre Musk și Twitter continuă: ce acuză miliardarul

Acordul lui Musk de a cumpăra compania a fost suspendat din mai.

Twitter ar putea să se conformeze cererii lui Elon Musk de a furniza mai multe date despre utilizatorii săi.

Potrivit The Washington Post, compania intenționează să ofere miliardarului acces deplin la o bază de date internă care include detalii despre cele peste 500 de milioane de tweet-uri postate în fiecare zi. Pe lângă faptul că reprezintă o înregistrare în timp real a ceea ce se întâmplă pe Twitter în orice moment, tezaurul include date despre dispozitiv și informații despre conturile care accesează platforma.

După ce Twitter a acceptat oferta de cumpărare de 44 de miliarde de dolari a lui Musk în aprilie, miliardarul a anunțat în mai că afacerea a fost „în așteptare temporară” din cauza preocupărilor pe care le avea cu privire la conturile false. Twitter a susținut în mod constant că roboții reprezintă mai puțin de cinci procente din utilizatorii săi zilnici, un număr pe care Musk spune că dorește să confirme înainte de a merge mai departe cu achiziția.

Acuze de ambele părți

Musk a acuzat compania că a comis o „încălcare materială” a acordului de fuziune, pentru că a refuzat să dezvăluie suficiente informații despre conturile false.

Twitter a spus că va „continua să partajeze informații în cooperare” cu Musk, în timp ce lucrează la finalizarea tranzacției. „Credem că acest acord este în interesul tuturor acționarilor”, a declarat compania pentru The Post.

„Intenționăm să închidem tranzacția și să aplicăm acordul de fuziune la prețul și condițiile convenite.”

Câți roboți și conturi false există pe Twitter este important pentru Musk, deoarece acest număr ar avea un impact semnificativ asupra capacității sale de a monetiza platforma prin reclame.

Musk a propus aproximativ 33 de miliarde de dolari din averea sa personală pentru a cumpăra compania și i se cere să încheie afacerea, dacă nu poate arăta că Twitter l-a indus în eroare sau că valoarea sa s-a schimbat.