Shazam te ajută să ajungi mai ușor la concert: ce vei putea face cu aplicația

Shazam te ajută să ajungi mai ușor la concert: ce vei putea face cu aplicația

Shazam e acea aplicație care te ajută să afli „cine cântă melodia aia” pe care ai auzit-o într-un bar, la radio sau, întâmplător, pe stradă. Cu toții am folosit-o, cel puțin o singură dată în viață.

Acum, că restricțiile legate de pandemie au început să dispară, oamenii sunt dornici să se întoarcă la activitățile de dinainte, cum ar fi să vadă concerte de muzică live. Așadar, Shazam a lansat o nouă funcție menită să faciliteze găsirea de concerte, în apropiere, astfel încât iubitorii de muzică să nu piardă evenimentele la care ar vrea să meargă (dacă ar afla la timp de ele, desigur).

Shazam te lasă să cumperi bilete la concerte, direct din aplicație

Shazam a făcut un pas în față și a introdus o nouă opțiune destul de utilă. Spre exemplu, atunci când cauți o melodie, prin intermediul aplicației, vei putea vedea, de asemenea, informații relevante despre concerte și biletele puse la vânzare pentru viitoarele concerte care se vor desfășura în imediata ta apropiere.

În cazul în care ești curios/curioasă, despre concertele unui anumit artist, preferat de tine, poți accesa Artist Shazam, pe platformă, unde poți vedea datele, orele și locațiile viitoarelor spectacole.

Accesarea oricărui concert va afișa informații suplimentare despre turneu, împreună cu posibilitatea de adăugare a oricărui eveniment în calendar.

Mai mult, tot aici vei putea să achiziționezi bilete la concertele tale preferate, având un buton special creat care te duce spre pagina oficială.

Noua funcție, destinată concertelor, dezvoltată de Shazam, este acum disponibilă pe iOS și Android. „Shazam are o istorie lungă de inovare în descoperirea muzicii și conectarea artiștilor cu fanii acestora”, a declarat Oliver Schusser, vicepreședinte al Apple Music și Beats. „Odată cu reapariția muzicii live, suntem încântați să oferim utilizatorilor Shazam acces la concerte”, a mai spus acesta.

Apple, care a achiziționat această aplicație în 2018, a declarat anul trecut că aplicația identifică peste un miliard de melodii pe lună. Cu această funcție, Shazam și-a dus serviciul de descoperire a muzicii la un alt nivel.

Citește și: