Ședință de Guvern la Palatul Victoriei. Ce proiecte sunt pe masa premierului

Ședință de Guvern la Palatul Victoriei. Ce proiecte sunt pe masa premierului

Este ședință de Guvern la Palatul Victoria din Capitală. Executivul va adopta, în ședinta de joi, 28 aprilie, o serie de proiecte importante, unde vizând egalitatea de şanse în privinţa concediilor, atribuirea plajelor de la Marea Neagră nou create sau măsuri în domeniul fondurilor europene.

Ședință importantă la Palatul Victoria

Unul dintre aceste proiecte vizează, între altele, modificarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. În acest caz, se prevede că orice tratament mai puţin favorabil aplicat unei femei sau unui bărbat, pe motiv că au solicitat sau au efectuat concediul pentru creşterea copiilor, concediul paternal, concediul de îngrijitor ori că şi-au exercitat dreptul de a solicita formule flexibile de lucru, constituie discriminare în sensul prezentei legi.

La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creşterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente, şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei”, se arată în proiectul de pe masa premierului Ciucă.

O serie de proiecte urgente, pe masa premierului Ciucă

De asemenea, un alt proiect de ordonanţă de urgenţă scoate în relief sezonul estival 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre, pentru care sunt necesare măsuri de eficientizare a activităţii turistice. Astfel, prin acest proiect de OUG, suprafeţele de plajă nou create pot fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor zone. Bineînțeles,  cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre.

Citește și „Ucraina și România ar trebui să intervină în Transnistria”, afirmă consilierul lui Zelenski

În şedinţa Guvernului de astăzi urmează să fie aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă ce reglementează unele măsuri în domeniul fondurilor europene, scopul fiind obținerea de bani pentru implementarea planului de asistenţă tehnică. Pe ordinea de zi a premierului României se mai află schița privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor.

Discuții despre 40 de programe de hotărâre

Totodată, urmează să fie discutate şi 40 de programe de hotărâre, cum ar fi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022, pentru Societatea Complexul Energetic Oltenia SA; constituirea, organizarea şi funcţionarea Comitetului interministerial referitor la schimbările climatice, precum și organizarea/funcţionarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi a centrelor judeţene, respectiv al Capitalei.

Citește și: