Se scumpește internetul care ține Ucraina online: anunțul Starlink, gigantul lui Elon Musk

Se scumpește internetul care ține Ucraina online: anunțul Starlink, gigantul lui Elon Musk

În urmă cu câteva săptămâni, făcea valuri la nivel global anunțul lui Elon Musk legat de mutarea sateliților Starlink deasupra Ucrainei. Gestul era menit să faciliteze accesul la internet în zona răvășită de invazia Rusiei.

Deși vedem scumpirile doar la nivel național, realitatea inflației și a crizei economice își face resimțite efectele pe întregul mapamond. Din acest motiv, până și serviciile americane vin la pachet în 2022 cu niște prețuri mai umflate. Internetul prin satelit furnizat de Starlink, gigantul condus de Elon Musk, este cea mai recentă companie care și-a anunțat utilizatori că va scumpi conectivitatea online.

Inflația se simte și la internet, nu doar la curent și gaz

În contextul scumpirilor resimțite într-o varietate foarte mare de domenii, SpaceX atrage atenția că aceleași scumpiri combinate cu o inflație record vor avea un impact și asupra prețului la care furnizează internet prin rețeaua de sateliți Starlink. Clienții au primit un email cât se poate de clar în care se detaliază contextul în care se produc scumpirile.

”Din cauza nivelului excesiv al inflației, prețul kitului Starlink sare de la 499 de dolari la 549 de dolari pentru cei care au deja contractul și la 599 de dolari pentru comenzile noi, începând de astăzi.”, se arată într-un email redirecționat către redactorii Engadget. ”În plus, prețul pentru serviciul lunar Starlink va crește de la 99 la 110 dolari. Noul preț se va aplica abonamentului tău începând cu 22 aprilie 2022.”, se mai arată în document.

Deși nu există un comunicat oficial Starlink pe marginea scumpirilor, informația pare cât se poate de legitimă. Mai mult decât atât, tot în emailul care a fost repostat de mai multe ori pe Twitter, clienților li se amintește că în primul an pot anula abonamentul și vor primi înapoi 200 de dolari din investiția în echipamente. Suma va fi returnată integral dacă echipamentele sunt primite în ultimele 30 de zile.