Mesajul bizar al lui Elon Musk, pe Twitter: ce legătură ar putea avea cu războiul din Ucraina

Mesajul bizar al lui Elon Musk, pe Twitter: ce legătură ar putea avea cu războiul din Ucraina

Elon Musk a publicat, recent, un mesaj destul de criptic pe rețele de socializare, pe care unii l-au interpretat ca având legătură cu războiul pe care Rusia l-a pornit, de 18 zile, în Ucraina.

Șeful SpaceX și Tesla a publicat, în urmă cu puțin timp, un mesaj cel puțin ciudat, pe Twitter. „Cincisprezece bătălii decizive ale lumii”, a scris Elon Musk, pe rețeaua de socializare.

Ce semnificație ar putea avea mesajul lui Elon Musk

Din ceea ce se poate bănui până în momentul de față, mesajul publicat de Elon Musk, pe Twitter, ar putea să aibă legătură cu o carte publicată în anul 1851, numită „Cele cincisprezece bătălii decisive ale lumii: de la Marathon la Waterloo”, scrisă de Shepard Creasy.

În această carte, scriitorul face o analiză a unui număr de cincisprezece bătălii importante ale lumii care, potrivit acestuia, au avut un rol decisiv asupra lumii noastre, marcând istoria pentru vecie.

Cu toate că a fost scrisă în urmă cu mai bine de 170 de ani, cartea lui Creasy este considerată, și astăzi, una de referință în nișa celor care tratează acest subiect.

De altfel, Elon Musk este un important susținător al Ucrainei, în conflictul necerut pe care acesta îl are, în momentul de față, cu Rusia lui Vladimir Putin.

Magnatul s-a implicat, încă din primele zile, trimițând diverse ajutoare: echipamente pentru internet care utilizează rețeaua de sateliți Starlink, spre exemplu.

În plus, Musk a discutat la telefon, în cursul săptămânii precedente, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, promițând-i acestuia că va continua să ajute și că va trimite și alte tranșe de echipament, în funcție de necesități.

Între timp, Ucraina trece prin cea de-a 18-a zi de război, marcată de o mică victoria a forțelor ucrainene: acestea au reușit să doboare un avion rusesc de luptă Su-34.