03 aug. 2022 | 07:20

Se schimbă pensiile în România, e oficial: vestea dimineții pentru milioane de pensionari români

ACTUALITATE
Se schimbă pensiile în România, e oficial: vestea dimineții pentru milioane de pensionari români

În urmă cu câteva zile, anunțam posibilitatea creșterii pragului de neimpozitare a pensiilor pentru români. Acum, valoarea cu pricina a devenit oficială, confirmată de premier.

Neimpozitarea pensiilor mai mici de 3000 de lei este cea mai recentă inițiativă a PNL, confirmată de premierul Nicolae Ciucă. Rămâne ca propunerea să fie discutată în coaliție, dar având în vedere efectul populist al măsurii, este improbabil să se opună cineva. În același timp, se dorește majorarea pensiilor mici și mijlocii.

pensionari pensii

Cresc pensiile românilor care au până în 3000 de lei

Deși a recunoscut că respectiva propunere trebuie să treacă de coaliția de guvernare, Ciucă s-a arătat ca un susținător al măsurii vehiculate în presă de câteva zile. ”Este o variantă pe care am discutat-o și în ședința de astăzi, este o propunere pentru că dați-mi voie să continuăm cu aceeași abordare responsabilă, fără să le creăm oamenilor așteptări sau, și mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. S-a discutat și în ședința de astăzi a această propunere, care a aparținut Partidului Național Liberal încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noștri din coaliție și ele trebuie validate în coaliție, desigur, ținând cont de resursele bugetare la dispoziție, pe baza impactului pe care acestea le vor avea”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

În același timp, șeful Guvernului a profitat de ocazie pentru a atrage atenția asupra majorării pensiilor mici și mijloci, cu mențiunea că aceasta va fi și ea discutată la nivelul coaliției.

”Exact cum am subliniat și anterior. Această propunere de analiză a neimpozitării pensiilor până în 3000 de lei a fost discutată și analizată la nivelul Partidului Național Liberal. Vom merge cu ea în coaliție, vom discuta cu partenerii de coaliție, cealaltă variantă de mărire a pensiilor, în momentul de față ne discutând acest subiect, vă rog să îmi dați voie încă o dată să nu creăm așteptări la oameni care nu nu-și au locul în acest moment. Nu pot să vă spun acum care este momentul în care ne vom implementa”, a subliniat Ciucă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele