11 mai 2022 | 12:11

Se schimbă banii în țara vecină: Bulgaria dă o lecție rușinoasă României

ACTUALITATE
Se schimbă banii în țara vecină: Bulgaria dă o lecție rușinoasă României

În 2007, România intra în Uniunea Europeană, odată cu Bulgaria, în cel de-al cincilea val de extindere al blocului comunitar. Între timp, însă, țara vecină se pare că face progrese mult mai rapide decât noi, deși este una dintre cele mai sărace, în teorie.

Ministrul bulgar al Inovării și Creșterii a făcut un anunț pe care o țară întreagă îl aștepta cu sufletul la gură. Daniel Lorer a confirmat că tranziția Bulgariei la moneda euro se va face la 1 ianuarie 2024. Din câte se pare, toate detaliile și particularitățile tehnice din spatele acestei inițiative au fost deja bătute în cuie, atrage atenția agenția de presă Darik, citată de Rador.

Bulgaria adoptă euro înaintea României

La mijlocul acestei săptămâni, ministrul Daniel Lorer din Bulgaria a afirmat că nu mai există nicio dezbatere cu privire la dată sau la decizia asupra a ceea ce trebuie făcut pentru schimbarea monedei naționale din Bulgaria în Euro. ”1 ianuarie 2024 este data”.

Anunțul oficial a fost făcut după ce partenerii din coaliția de guvernământ de la Sofia cu convenit asupra unui plan național de introducere a monedei euro. În cadrul consiliului extraordinar de experți, convocat de vicepremierul Asen Vasilev, s-a ajuns la consensul că data introducerii euro să rămână 1 ianuarie 2024. Urma ca planul să fie dezbătut în parlament.

„Primul nostru pas este să cădem de acord asupra planului la nivelul consiliului de coaliţie, după care, presupun că va ajunge în parlament. Dar nu există nicio dezbatere despre dată. Acest lucru a fost acceptat de guvernul anterior, aşa că noi ne mişcăm după datele stabilite.

În ceea ce priveşte modul în care avansăm, mesajul meu către Parlamentul bulgar şi în special către partenerii de coaliţie este să arătăm o mare responsabilitate pentru acest proces, astfel încât să se poată desfăşura cât mai repede posibil”, a concluzionat ministrul Inovării și Creșterii din Bulgaria, Daniel Lorer.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele