Se întâmplă cu pensiile românilor, de la 1 ianuarie 2023: majorarea pe care o așteaptă milioane de pensionari

Se întâmplă cu pensiile românilor, de la 1 ianuarie 2023: majorarea pe care o așteaptă milioane de pensionari

Până la 1 ianuarie 2023, probabil că vom mai vedea 10 variante de majorări de pensii și speculații pe subiect, contra și manifestări populiste din partea partidelor de guvernământ. Chiar și așa, mai jos detaliem cea mai nouă variantă venită de la ministrul Muncii.

În timp ce pensionarii se chinuie să supraviețuiască din pensii mizere, în contextul unei inflații galopante și a unor facturi explozive la energie, oficialii guvernamentali se află în plină campanie electorală. Indiferent dacă îți iei informațiile de la PSD, PNL, UDMR sau USR, cu toții se întrec în promisiuni fanteziste legate de majorarea pensiilor, unele mai exagerate decât altele și cu mai multe variabile în spate. Insist pe ”variabile” pentru că nimeni nu știe exact, momentan, cu cât vor crește pensiile românilor. S-au vehiculat valor între 10% și până la 27%, toate începând cu 2023.

Cu cât cresc pensiile românilor, dacă ai încredere în PSD

Marius Budăi este ministrul Muncii și membru important din Partidul Social Democrat. Această mențiune este foarte importantă pentru că deseori face declarații fără să fie foarte clar dacă reprezintă Guvernul sau partidul care l-a pus acolo.

De această dată, afirmațiile sale au vizat creșterea pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie 2023, cu mențiunea că aceasta este valoarea minimă.

”Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească.

S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.  Ca referință, termenul ”lupta” este un pic abuziv, având în vedere că PSD face parte din coaliția de guvernare, în mâinile lor este viitorul pensionarilor, în egală măsură cu PNL și UDMR. Cel mai probabil, este vorba de un conflict imaginar care funcționează mai eficient într-o manifestare populistă precum cea din declarațiile de mai sus.