Schimbările climatice, mai importante ca niciodată: cum învață studenții să salveze planeta

Schimbările climatice, mai importante ca niciodată: cum învață studenții să salveze planeta

Cursurile axate pe schimbările climatice vor fi introduse treptat. Acestea îi vor învăța pe elevi și studenți cum să „conserve planeta”.

Combaterea efectelor unei planete care se încălzește, pe măsură ce oamenii continuă să emită mai mulți combustibili fosili, va fi o provocare definitorie pentru generațiile viitoare. Prin urmare, cursurile vor avea ca scop să le ofere tinerilor școlari „o cunoaștere mai profundă a lumii naturale din jurul lor”, conform Metro.co.uk.

Aceste cursuri sunt programate să devină disponibile în școli din 2025. Calificarea le va permite elevilor să învețe despre organisme și mediul lor, precum și despre problemele de mediu și durabilitate. Aceștia vor dezvolta, de asemenea, abilități pentru viitoarele cariere, „de la înțelegerea modului de conservare a faunei sălbatice locale până la efectuarea lucrărilor de teren necesare pentru identificarea speciilor”.

Schimbările climatice trebuie luate în serios

Elevii învață deja despre problemele de mediu prin studiul urbanizării în geografie și a habitatelor în știință, dar noile cursuri vor „merge mai departe”, învățandu-i despre istoria și evoluția speciilor și impactul vieții asupra mediilor naturale – cum se schimbă și evoluează.

 „Sustenabilitatea și schimbările climatice sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea”, a declarat Secretarul pentru Educație Nadhim Zahawi.

„Nimeni dintre noi nu poate avea nicio îndoială cât de critic a devenit acest aspect. Noua istorie naturală GCSE le va oferi tinerilor șansa de a dezvolta o cunoaștere și o înțelegere mai profundă a acestei planete uimitoare, a mediului ei și a modului de conservare a acesteia”.

„Guvernul va lucra îndeaproape cu experți independenți și cu o serie de organizații ale părților interesate, comisii de examen, inclusiv Cambridge OCR și Ofqual, pentru a dezvolta conținutul detaliat pentru GCSE”, conform DfE.

DfE a adăugat că Strategia de Durabilitate și Schimbări Climatice își va propune să ajute „tinerii să dezvolte cunoștințe excelente despre STEM și oportunități practice pentru a îmbunătăți biodiversitatea și rezistența la climă”.

Citește și: