Schimbarea WhatsApp care te va entuziasma enorm, disponibilă: faci la fel ca pe Facebook Messenger

Schimbarea WhatsApp care te va entuziasma enorm, disponibilă: faci la fel ca pe Facebook Messenger

După o lungă perioadă de speculații pe marginea acestei schimbări radicale de funcționalitate din interiorul WhatsApp, actualizarea a fost dezvăluită în mod oficial. Utilizatorii ar trebui să fie încântați de această particularitate pentru că o folosesc deja de mult timp în Facebook Messenger.

În conformitate cu toate zvonurile din ultimele luni, WhatsApp primește reacții la mesaje. Astfel, la fel ca pe Facebook Messenger, vei putea ține degetul apăsat pentru câteva momente pe un mesaj pentru a trimite rapid o reacție, în loc să scrii un mesaj sau să tastezi un emoticon. Ca de obicei, funcția nu este disponibilă din start pentru toți utilizatorii, dar procesul de propagare nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

WhatsApp, la fel ca Facebook Messenger

Oficialii Meta au confirmat introducerea reacțiilor la mesajele din WhatsApp. La început, va fi vorba de doar cinci reacții posibile la care poți apela, inima, o față ce râde, o față uimită, una care își cere scuze și cea cu mâinile apropiate (ca la rugăciune). Aceasta din urmă a devenit în ultimii ani un simbol de mulțumire, de a-ți exprima aprecierea pentru ceva.

Modul în care vei profita de noua funcție din WhatsApp este cât se poate de similar cu cel din Facebook Messenger. În momentul în care primești un mesaj, un clip video, poză sau document, în loc să tastezi câteva cuvinte pentru a reacționa, poți alege o reacție dintr-o listă predefinită de emoticoane. Vei face acest lucru apăsând pentru câteva momente pe conținutul recepționat la care vrei să reacționezi.

Reacțiile în conversațiile WhatsApp au fost disponibile de câteva luni pentru o mână de utilizatori, în format beta. S-a colectat feedbackul utilizatorilor, iar acum s-a ajuns la concluzia că opțiunea este suficient de finisată pentru a ajunge la marea masă a utilizatorilor aplicației. Ca referință, WhatsApp are aproximativ două miliarde de utilizatori la nivel global, deci nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că schimbările semnficative nu ajung instant la toată lumea.

Citește și: