Cinci funcții majore care vin pe WhatsApp anul acesta: pe unele le aștepți cu sufletul la gură

Cinci funcții majore care vin pe WhatsApp anul acesta: pe unele le aștepți cu sufletul la gură

WhatsApp este de departe cea mai populară platformă de mesagerie mobilă de pe planetă, cu peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume. Dar, în ciuda popularității sale, WhatsApp încă nu are câteva caracteristici cheie pe care alte platforme de chat le au de ani de zile. Compania intenționează să remedieze unele dintre aceste deficiențe, în acest an, cu cinci completări majore.

Recent, echipa WhatsApp a distribuit o postare pe blog care detaliază cinci funcții noi aflate în prezent în lucru pentru aplicația mobilă. În primul rând, este o nouă caracteristică numită Communities (Comunități). După cum remarcă echipa, organizații precum școlile, cluburile și organizațiile non-profit folosesc WhatsApp pentru a comunica și a coordona planurile. Cu Communities, utilizatorii WhatsApp pot aduna grupuri separate în aceeași organizație, sub o singură umbrelă.

Utilizatorii dintr-o comunitate se pot alătura unor grupuri relevante pentru a intra în legătură cu persoanele cu care trebuie să fie în contact. De asemenea, comunitățile oferă administratorilor posibilitatea de a trimite anunțuri tuturor din fiecare grup și de a adăuga sau șterge grupuri din comunitate.

„Credem că funcția Communities va face mai ușor pentru un director de școală să aducă toți părinții elevilor împreună, pentru a împărtăși actualizări obligatorii și pentru a crea grupuri despre anumite clase, activități extracurriculare sau nevoi de voluntariat”, explică echipa.

WhatsApp asigură, de asemenea, utilizatorii că Communities vor fi criptate: “Communities sunt în mod inerent private, motiv pentru care vom continua să protejăm mesajele cu criptare end-to-end. Această tehnologie de securitate nu a fost niciodată mai necesară pentru a proteja confidențialitatea și siguranța oamenilor. Grupurile apropiate – școli, membri ai unei congregații religioase, chiar și companii – își doresc foarte mult și trebuie să poată avea conversații private și sigure, fără ca WhatsApp să le monitorizeze fiecare cuvânt”.

Iată cele cinci funcții noi care vin pe WhatsApp, anul acesta

Pe lângă funcția Communities, WhatsApp lucrează la o serie de alte actualizări pentru chat-urile de grup. Acestea vor fi disponibile în fiecare grup, indiferent dacă face parte sau nu dintr-o comunitate și ar trebui să fie lansate în următoarele săptămâni.

Reacții – Reacțiile emoji vin pe WhatsApp, astfel încât oamenii să își poată împărtăși rapid părerea, fără a inunda chaturile cu mesaje noi

Ștergerea administratorului – Administratorii grupului vor putea elimina mesajele rătăcitoare sau problematice din chat-urile tuturor

Partajarea fișierelor – Creșterea partajării fișierelor, pentru a accepta fișiere de până la 2 gigaocteți, astfel încât oamenii să poată colabora cu ușurință la proiecte

Apeluri vocale mai mari – Introducerea de apeluri vocale cu o singură atingere pentru până la 32 de persoane, cu un design complet nou, pentru acele momente în care este mai bine să vorbiți în direct, decât să discutați.

Toate acestea vor fi îmbunătățiri binevenite pentru cea mai mare aplicație de chat din lume. Aceste noi funcții ar trebui să fie toate disponibile înaintea Communities. WhatsApp nu a furnizat încă niciun moment specific de lansare pentru această funcție.

Citește și: