Schimbare costisitoare pentru Lucid: ce se întâmplă cu alternativa la Tesla Model S

Schimbare costisitoare pentru Lucid: ce se întâmplă cu alternativa la Tesla Model S

Lucid a anunțat schimbări importante pentru modelele sale.

În raportul său de câștiguri, Lucid a anunțat că crește prețurile gamei sale de lux Air EV cu până la 13%, a raportat TechCrunch. Modelul Air Grand Touring va crește de la 15.000 USD la 154.000 USD, Air Touring va crește de la 12.400 USD la 107.400 USD, iar cel mai ieftin model Air Pure va crește cu 10.000 USD la 87.400 USD.

Noile prețuri nu îi vor afecta pe cei 30.000 actuali deținători de rezervări.

„Asemenea multor companii din industria noastră, continuăm să ne confruntăm cu lanțul global de aprovizionare și provocări logistice, inclusiv închiderea fabricilor din China cauzată de Covid. Lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a atenua impactul întreruperilor”, a declarat Lucid CFO Sherry House.

„Deși orice întrerupere extinsă ar putea avea un impact asupra prognozei noastre de producție, astăzi reiterăm prognoza noastră de producție de 12.000-14.000 de vehicule pentru 2022, pe baza informațiilor pe care le avem în acest moment, combinate cu planurile noastre de atenuare”, a continuat aceasta.

Economia mondială suferă

Lucid încă se așteaptă să înceapă livrările modelului Air Grand Touring Performance în valoare de 179.000 USD în iunie (prețul acestui model rămâne același), urmând modelele Air Touring și Air Pure la sfârșitul acestui an. Producția SUV-ului Project Gravity va începe în primul trimestru al anului 2024, a declarat CEO-ul Lucid Peter Rawlinson.

Creșterea prețurilor pentru vehiculele electrice este o problemă la nivel de industrie în acest moment, din cauza războiului din Ucraina, a închiderii fabricilor legate de COVID și multe altele. Tesla a majorat recent prețurile la toate modelele, modelul de bază 3 urcând cu 2.000 USD la 46.990 USD. Rivian a crescut, de asemenea, prețurile la pickup-urile sale electrice, R1T crescând cu 12.000 de dolari – dar a renunțat la aplicarea lor la precomenzi așa cum plănuise, în urma unei proteste.

Lucid a anunțat, de asemenea, că a realizat venituri de 57,7 milioane de dolari în ultimul trimestru, datorită livrărilor de 360 ​​de vehicule, cel mai mult înregistrat până acum. Compania se așteaptă să continue să piardă bani în timp ce își construiește fabricile de producție în Arizona și Arabia Saudită, dar are 5,4 miliarde de dolari în numerar ca tampon.

Citește și: