Chevrolet se luptă cu Porsche, Lucid și Tesla: ce se întâmplă cu Corvette

Chevrolet se luptă cu Porsche, Lucid și Tesla: ce se întâmplă cu Corvette

Președintele GM Mark Reuss a vorbit din nou despre Corvette-ul electric care ar urma să fie lansat la începutul anului viitor.

Acesta nu este orice mașină electrică standard, deoarece poți vedea în clipul de mai jos cum anvelopele din față se învârt, ceea ce înseamnă că va fi cu tracțiune integrală. Cu toate acestea, se va baza pe actualul Corvette C8 cu motor central, care lasă loc în față și în spate pentru motoare pe fiecare axă.

Chevrolet Corvette EV 2023 va folosi platforma Ultium a GM, care poate fi găsită în celelalte vehicule ale companiei, inclusiv Hummer EV, Silverado EV și Blazer EV.

Un hibrid ar putea fi disponibil încă din 2023. Una dintre cele mai emblematice mașini Chevy va primi tratamentul electric. GM a confirmat că dezvoltă un Corvette „complet electrică”, iar o versiune „electrificată” va fi disponibilă încă din 2023. Producătorul auto nu a oferit mai multe detalii și nici măcar videoclipul nu oferă multe indicii. Totuși, este o mișcare mare – Corvette este sinonim cu mașinile sport americane alimentate cu benzină, iar acum va fi capul de afiș pentru electrificare.

Un Corvette electric nu este surprinzător

GM plănuiește să vândă exclusiv vehicule electrice până în 2035, iar Corvette avea să supraviețuiască acelei tranziții doar cu un model electric. Mai mult, strategia de electrificare a GM s-a învârtit până acum în jurul vehiculelor cu prețuri mai mari, cum ar fi Hummer EV. O versiune electrică a coupe-ului sport al lui Chevy poate atrage mânia puriștilor motoarelor cu combustie, dar ar putea atrage și clienți care altfel nu erau interesați de vehiculele electrice sau care se gândeau la rivali precum Porsche Taycan sau chiar Mustang Mach-E GT de la Ford.

În prezent, eforturile de electrificare ale GM se extind acum în aproape fiecare segment. Îi curtează pe șoferii îndrăgați de pick-up cu viitorul Silverado EV, deservește cumpărătorii de lux cu Cadillac Lyriq și se adresează publicului principal cu viitoarele sale modele Blazer și Equinox.

În această lumină, era doar o chestiune de timp până când vehiculul emblematic al lui Chevy urma să abandoneze motoarele convenționale.

Citește și: