Sancțiuni pentru oligarhii ruși, odată cu noul pachet de ajutoare pentru Ucraina

Sancțiuni pentru oligarhii ruși, odată cu noul pachet de ajutoare pentru Ucraina

Șeful democrației Senatului SUA vine cu vești crunte pentru oligarhii ruși. Cuck Shumer spune că se lucrează la un pachet de ajutor pentru ucraineni în valoare de 33 de miliarde de dolari.

Acesta spune că legea cu privire la ajutor va prevede un punct care să le permită americanilor să confiște averile oligarhilor ruși, iar banii obținuți din cestea să se ducă direct către Ucraina.

Oligarhii ruși ar putea rămâne fără averi. Noile sancțiunicare ar putea fi luate de Occident

”Ucraina are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi şi, în acelaşi timp, avem nevoie de toate activele pe care le putem pune împreună pentru a oferi Ucrainei ajutorul de care are nevoie”, a spus Schumer la o conferinţă de presă la New York.

Joe Biden vrea să acorde ucrainenilor 33 de miliarde de dolari. Cererea președinteului SUA a ajuns la Congres. Liderul democratic al Senatului SUA a declarat că administraţia Biden a cerut parlamentarilor să se gândească la sancțiuni care să fie adăugate în proiectul de lege pentru ajutor pentru a putea să sechestreze activele, să le lichideze şi să trimită Ucrainei banii.

Joe Biden ar putea vizita Kievul în curând. Ce spun reprezentanții americani

Pe de altă parte, un înalt oficial al Statelor Unite spune că există doar o chestiune de timp până când Biden se va duce în vizită, în Ucraina.

„Este doar o chestiune de timp” până când președintele american Joe Biden va merge în vizită Ucraina, a afirmat președintele Comisiei de Informații a Camerei SUA, Adam Schiff, potrivit CNN.

De altfel, Adam Schiff spune că oficialii americani au discutat trei ore cu președintele Zelenski și au spus că e doar o chestiune de timp până când Joe Biden va ajunge la Kiev.

„Trebuie să cred că o vizită prezidențială este luată în considerare, este doar o chestiune de cât de curând va fi fezabilă”, a spus Schiff pentru CNN.

Reprezentanții americani și au discutat și despre planul lui Zelenski pentru următoarea fază a războiului, care se dă în estul țării, după ce forțele ruse s-au retras din jurul Kievului.

 

Citește și: