10 ian. 2022 | 10:49

Samsung nu mai face bani din telefoane, ca pe vremuri: din ce se îmbogățește, acum

ACTUALITATE
Samsung nu mai face bani din telefoane, ca pe vremuri: din ce se îmbogățește, acum

Samsung, unul dintre cei mai mari producători din lume de cipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente, a anunţat că în trimestrul patru din 2021 profitul său operaţional a înregistrat probabil o creştere de 52% în ritm annual.

Motivul? Cererea solidă pentru cipuri de memorie, conform Reuters.

Astfel, în perioada octombrie-decembrie 2021, profitul operational al companiei a urcat la 13.800 miliarde woni (11,5 miliarde dolari). Este cel mai bun rezultat din ultimii patru ani, potrivit estimărilor preliminare ale Samsung.

Mai mult, vânzările trimestriale au crescut cu 23%, până la 76.000 de miliarde woni, în linie cu estimările.

Samsung face bani grei din cipuri

Criza mondială a cipurilor încă nu s-a încheiatd, deşi preţurile cipurilor de memorie au scăzut în ultimele trei luni din 2021. Astfel, conform analiștilor, majorarea cererii sprijină creşterea vânzărilor Samsung pe acest segment.

Acţiunile Samsung au urcat cu 1,8% vineri, la Bursa de la Seul, la 78.300 woni. Din noiembrie, titlurile grupului sud-coreean au crescut cu aproximativ 11%.

Estimările preliminare arată că Samsung a livrat în trimestrul patru din 2021 aproximativ 67 milioane de telefoane mobile inteligente.

Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus. Acest lucru a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă.

Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Afacerea cu cipuri a Samsung, care include producția de cipuri prin contract care concurează cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), este de asemenea de așteptat să înregistreze o creștere a profitului operațional la peste un trilion de woni în trimestrul decembrie, datorită mai multor livrări și prețurilor mai mari, conform analistului Lee Soon, Hanwha Investment. & Securities.

Livrările estimate de smartphone-uri de către compania de telefonie mobilă a Samsung au fost de aproximativ 69,3 milioane în trimestrul precedent, a spus Counterpoint Research.